Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 657953

HACCP analiza opasnosti


Uršulin-Trstenjak, Natalija
HACCP analiza opasnosti // Naše zdravlje i okoliš, 1 (2004), 11-13 (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo, stručni)


CROSBI ID: 657953 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
HACCP analiza opasnosti
(HACCP Hazard Analysis)

Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija

Izvornik
Naše zdravlje i okoliš (1334-8108) 1 (2004); 11-13

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, ostalo, stručni

Ključne riječi
HACCP; zdravstvena ispravnost namirnica
(HACCP; Food safety)

Sažetak
Koncepcija HACCP-a sastoji se u identifikaciji mogućih problema vezanih uz zdravstvenu ispravnost namirnica, određivanje kako se i gdje ti problemi mogu kontrolirati ili spriječiti, opis poslova i obuka zaposlenika, te uvođenje i praćenje stanja. Područja primjene navedene koncepcije HACCP-a su u sustavu osiguranja zdravstvene ispravnosti namirnica u proizvodnji, preradi i pripremi namirnica, u zdravstvenoj edukaciji, služi kao alat za inspekciju namirnica i na području upravljanja programima za zdravstvenu ispravnost namirnica.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Uršulin-Trstenjak, Natalija
HACCP analiza opasnosti // Naše zdravlje i okoliš, 1 (2004), 11-13 (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo, stručni)
Uršulin-Trstenjak, N. (2004) HACCP analiza opasnosti. Naše zdravlje i okoliš, 1, 11-13.
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, year = {2004}, pages = {11-13}, keywords = {HACCP, zdravstvena ispravnost namirnica}, journal = {Na\v{s}e zdravlje i okoli\v{s}}, volume = {1}, issn = {1334-8108}, title = {HACCP analiza opasnosti}, keyword = {HACCP, zdravstvena ispravnost namirnica} }
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, year = {2004}, pages = {11-13}, keywords = {HACCP, Food safety}, journal = {Na\v{s}e zdravlje i okoli\v{s}}, volume = {1}, issn = {1334-8108}, title = {HACCP Hazard Analysis}, keyword = {HACCP, Food safety} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font