Pregled bibliografske jedinice broj: 657953
HACCP analiza opasnosti
HACCP analiza opasnosti // Naše zdravlje i okoliš, 1 (2004), 11-13 (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo, stručni)
CROSBI ID: 657953 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HACCP analiza opasnosti
(HACCP Hazard Analysis)
Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija
Izvornik
Naše zdravlje i okoliš (1334-8108) 1
(2004);
11-13
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, ostalo, stručni
Ključne riječi
HACCP; zdravstvena ispravnost namirnica
(HACCP; Food safety)
Sažetak
Koncepcija HACCP-a sastoji se u identifikaciji mogućih problema vezanih uz zdravstvenu ispravnost namirnica, određivanje kako se i gdje ti problemi mogu kontrolirati ili spriječiti, opis poslova i obuka zaposlenika, te uvođenje i praćenje stanja. Područja primjene navedene koncepcije HACCP-a su u sustavu osiguranja zdravstvene ispravnosti namirnica u proizvodnji, preradi i pripremi namirnica, u zdravstvenoj edukaciji, služi kao alat za inspekciju namirnica i na području upravljanja programima za zdravstvenu ispravnost namirnica.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Profili:
Natalija Uršulin-Trstenjak
(autor)