Pregled bibliografske jedinice broj: 657945
Zakonska obveza i primjena HACCP sustava u djelatnosti ugostiteljstva
Zakonska obveza i primjena HACCP sustava u djelatnosti ugostiteljstva // Turizam : znanstveno-stručni časopis, 53 (2005), 3; 295-296 (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo, stručni)
CROSBI ID: 657945 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zakonska obveza i primjena HACCP sustava u djelatnosti ugostiteljstva
(Legal liability and the application of the HACCP system in the hospitality sector)
Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić, Saša
Izvornik
Turizam : znanstveno-stručni časopis (0494-2639) 53
(2005), 3;
295-296
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, ostalo, stručni
Ključne riječi
HACCP sustav; HACCP plan i načela
(HACCP system; the HACCP plan and principles)
Sažetak
Zakon o hrani (N. N. 117/2003) definira kao zakonsku obvezu za sve subjekte u poslovanju s hranom (osim na razini primarne proizvodnje) da u roku od tri godine od stupanja Zakona na snagu uspostave i provode redovite kontrole higijenskih uvjeta proizvodnje primjenjujući preventivne postupke samokontrole razvijene u skladu s načelima analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (sedam HACCP načela)
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Profili:
Natalija Uršulin-Trstenjak
(autor)