Pregled bibliografske jedinice broj: 65197
Osnovni pravci razvitka prerade žitarica u istočnoj Hrvatskoj
Osnovni pravci razvitka prerade žitarica u istočnoj Hrvatskoj // 10. Ružičkini dani, knjiga sažetaka / Butula, I. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2000. str. 23-26 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 65197 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Osnovni pravci razvitka prerade žitarica u istočnoj Hrvatskoj
(Development of elementary ways of cereals processing in eastern Croatia)
Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
10. Ružičkini dani, knjiga sažetaka
/ Butula, I. - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2000, 23-26
Skup
10. Ružičkini dani, Okrugli stol "Pretpostavke i ograničenja razvitka prehrambene industrije u Slavooniji, Baranji i Srijemu"
Mjesto i datum
Vukovar, Hrvatska, 08.06.2000. - 09.06.2000
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
prereda žitarica; razvitak istočne Hrvatske
(cereals processing; development of eastern Croatia)
Sažetak
Istočna Hrvatska je najveći proizvođač ratarskih proizvoda u našoj zemlji, ali unatoč tome, prerađivačka industrija te regije u Hrvatskoj daleko zaostaje za mogućnostima koje pruža sirovinska baza. Ovo se posebno odnosi na finalizzaciju pšenice u brašno, koja od 1980. opada po približnoj stopi od 0,78 % godišnje. Prioritetni cilj razvitka istočne Hrvatske trebao bi biti razvijanje i proširenje kapaciteta prehrambene industrije, što bi omogućilo prodaju poljoprivrednih proizvoda isključivo kao finalnih prehrambenih proizvoda, kroz turizam u Republici Hrvatskoj, a također i u Europi.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(autor)