Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 650797

Aditivi u prehrambenoj industriji


Kundid, Andrijana
Aditivi u prehrambenoj industriji, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 650797 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Aditivi u prehrambenoj industriji
(Additives in the food industry)

Autori
Kundid, Andrijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
28.10

Godina
2011

Stranica
48

Mentor
Klarić, Ivka

Ključne riječi
aditivi; emulgatori; kritična micelna koncentracija; površinska napetost
(additives; critical micellar concentration; emulsifiers; surface tension)

Sažetak
Istraživani su polimerni aditivi, poli(etilen-oksid) i poli(etilen-glikol), koji se upotrebljavaju kao emulgatori u prehrambenoj industriji. Određene su njihove kritične micelne koncentracije mjerenjem površinske napetosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemijsko inženjerstvo



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Ivka Klarić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kundid, Andrijana
Aditivi u prehrambenoj industriji, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Kundid, A. (2011) 'Aditivi u prehrambenoj industriji', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kundid, Andrijana}, year = {2011}, pages = {48}, keywords = {aditivi, emulgatori, kriti\v{c}na micelna koncentracija, povr\v{s}inska napetost}, title = {Aditivi u prehrambenoj industriji}, keyword = {aditivi, emulgatori, kriti\v{c}na micelna koncentracija, povr\v{s}inska napetost}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kundid, Andrijana}, year = {2011}, pages = {48}, keywords = {additives, critical micellar concentration, emulsifiers, surface tension}, title = {Additives in the food industry}, keyword = {additives, critical micellar concentration, emulsifiers, surface tension}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font