Pregled bibliografske jedinice broj: 650797
Aditivi u prehrambenoj industriji
Aditivi u prehrambenoj industriji, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 650797 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Aditivi u prehrambenoj industriji
(Additives in the food industry)
Autori
Kundid, Andrijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
28.10
Godina
2011
Stranica
48
Mentor
Klarić, Ivka
Ključne riječi
aditivi; emulgatori; kritična micelna koncentracija; površinska napetost
(additives; critical micellar concentration; emulsifiers; surface tension)
Sažetak
Istraživani su polimerni aditivi, poli(etilen-oksid) i poli(etilen-glikol), koji se upotrebljavaju kao emulgatori u prehrambenoj industriji. Određene su njihove kritične micelne koncentracije mjerenjem površinske napetosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemijsko inženjerstvo