Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 650367

Upravljanje asortimanom na primjeru poduzeća u prehrambenoj industriji


Malinović, Mateja
Upravljanje asortimanom na primjeru poduzeća u prehrambenoj industriji, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Ekonomski fakultet-Zagreb, Zagreb


CROSBI ID: 650367 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Upravljanje asortimanom na primjeru poduzeća u prehrambenoj industriji
(Product mix management: the case from food processing industry)

Autori
Malinović, Mateja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet-Zagreb

Mjesto
Zagreb

Datum
16.09

Godina
2013

Stranica
45

Mentor
Škare, Vatroslav

Ključne riječi
proizvod; upravljanje proizvodom; tržišna obilježja proizvoda; asortiman; upravljanje asortimanom
(product; product management; product features; product mix; product mix management)

Sažetak
U suvremenim tržišnim uvjetima i u uvjetima globalne konkurencije poduzeća su prisiljena aktivno se prilagoditi mnogobrojnim i neprestanim promjenama okruženja. U protivnom, osuđena su na gubitak konkurentskih pozicija, istiskivanje s tržišta i, u najtežem slučaju, na prestanak poslovanja. Proizvodni asortiman poduzeća te kontinuirano upravljanje njime ključno je za uspjeh poduzeća. Predmet završnog rada je proučiti karakteristike proizvoda, instrumentarij upravljanja proizvodom, tržišna obilježja proizvoda te to primijeniti na ključne procese u upravljanju asortimanom. Osnovni cilj rada je sagledati teorijska znanja iz područja upravljanja asortimanom te ih primijeniti na primjeru poduzeća Nestlé d.o.o. Zaključna razmatranja potvrđuju da je Nestlé poduzeće koje je proaktivno marketinški orijentirano te reagira i prije nastanka promjena na tržištu ; ono ne čeka da se prilagodi zadanim parametrima koje propisuje tržište već samo inicira i predlaže rješenja koja rezultiraju uspjehom i napretkom. Jedan od primjera proaktivnog promišljanja je projekt uvođenja novog proizvoda Nescafé Caffè&Latte koji je pokazao kako znanje, iskustvo i sposobnost rezultiraju provedbom kvalitetnih rješenja, koja pokazuju velik iskorak Nestléa ka krajnjem približavanju potrebama potrošača i onih, koji će upravo realizacijom ovakvih projekata, to i postati.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Ekonomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vatroslav Škare (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Malinović, Mateja
Upravljanje asortimanom na primjeru poduzeća u prehrambenoj industriji, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Ekonomski fakultet-Zagreb, Zagreb
Malinović, M. (2013) 'Upravljanje asortimanom na primjeru poduzeća u prehrambenoj industriji', diplomski rad, preddiplomski, Ekonomski fakultet-Zagreb, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Malinovi\'{c}, Mateja}, year = {2013}, pages = {45}, keywords = {proizvod, upravljanje proizvodom, tr\v{z}i\v{s}na obilje\v{z}ja proizvoda, asortiman, upravljanje asortimanom}, title = {Upravljanje asortimanom na primjeru poduze\'{c}a u prehrambenoj industriji}, keyword = {proizvod, upravljanje proizvodom, tr\v{z}i\v{s}na obilje\v{z}ja proizvoda, asortiman, upravljanje asortimanom}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Malinovi\'{c}, Mateja}, year = {2013}, pages = {45}, keywords = {product, product management, product features, product mix, product mix management}, title = {Product mix management: the case from food processing industry}, keyword = {product, product management, product features, product mix, product mix management}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font