Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 64775

Medenjaci - tradicionalni božićni kolač


Ugarčić-Hardi, Žaneta
Medenjaci - tradicionalni božićni kolač // Hrvatski pekar, 23 (1996) (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 64775 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Medenjaci - tradicionalni božićni kolač
(Honey cake - traditional Christmas cake)

Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Izvornik
Hrvatski pekar (1330-1977) 23 (1996);

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
pšenično brašno; medenjaci
(wheat flour; honey cake)

Sažetak
Medenjaci se danas proizvode u industrijskoj proizvodnji i prema Pravilniku moraju sadržavati najmanje 40 % ukupnih šećera, uz uvjet da udio prirodnog meda mora biti najmanje 20 %, računato na ukupnu masu proizvoda sa 7 % vode. Glavne osobine medenjaka su: izrazito sladak, svojstven okus po medu i začinima, mali udio vode, porozna i mekana struktura, velika trajnost.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ugarčić-Hardi, Žaneta
Medenjaci - tradicionalni božićni kolač // Hrvatski pekar, 23 (1996) (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Ugarčić-Hardi, Ž. (1996) Medenjaci - tradicionalni božićni kolač. Hrvatski pekar, 23.
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, year = {1996}, pages = {22}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, medenjaci}, journal = {Hrvatski pekar}, volume = {23}, issn = {1330-1977}, title = {Medenjaci - tradicionalni bo\v{z}i\'{c}ni kola\v{c}}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, medenjaci} }
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, year = {1996}, pages = {22}, keywords = {wheat flour, honey cake}, journal = {Hrvatski pekar}, volume = {23}, issn = {1330-1977}, title = {Honey cake - traditional Christmas cake}, keyword = {wheat flour, honey cake} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font