Pregled bibliografske jedinice broj: 64775
Medenjaci - tradicionalni božićni kolač
Medenjaci - tradicionalni božićni kolač // Hrvatski pekar, 23 (1996) (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 64775 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Medenjaci - tradicionalni božićni kolač
(Honey cake - traditional Christmas cake)
Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Izvornik
Hrvatski pekar (1330-1977) 23
(1996);
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
pšenično brašno; medenjaci
(wheat flour; honey cake)
Sažetak
Medenjaci se danas proizvode u industrijskoj proizvodnji i prema Pravilniku moraju sadržavati najmanje 40 % ukupnih šećera, uz uvjet da udio prirodnog meda mora biti najmanje 20 %, računato na ukupnu masu proizvoda sa 7 % vode. Glavne osobine medenjaka su: izrazito sladak, svojstven okus po medu i začinima, mali udio vode, porozna i mekana struktura, velika trajnost.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(autor)