Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 646863

Nutritivna vrijednost egzotičnog povrća


Bušić, Ana
Nutritivna vrijednost egzotičnog povrća, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 646863 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Nutritivna vrijednost egzotičnog povrća
(Nutritive value of exotic vegetables)

Autori
Bušić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.09

Godina
2013

Stranica
25

Mentor
Benko, Božidar

Ključne riječi
ljubičasta mrkva; plavi krumpir; žuta lubenica; meksički krastavac; hranidbena i zdravstvena vrijednost
(purple carrot; blue potato; yellow watermelon; chayote; nutritive and health value)

Sažetak
Hranjiva ili nutritivna vrijednost povrća obuhvaća sve podatke navedene na ambalaži, etiketi, koji se odnose na količinu hranjivih sastojaka u proizvodu, a predstavlja ukupnost biološke i energetske vrijednosti određene količine hrane. Povrće je uz voće najvažniji i najjeftiniji izvor vitamina. Osim vitamina koje povrće sadrži u sebi ono je i velik izvor minerala čija je uloga vrlo značajna u normalnom funkcioniranju krvnog sustava, stvaranju koštanog tkiva te održavanju ostalih fizioloških funkcija organizma. U radu su predstavljene neobične, egzotične vrste povrća koje se uzgajaju na isti način kao i tradicionalne vrste povrća, ali koje imaju mnogo veće zdravstvene prednosti. Zbog povoljnih agroekoloških uvjeta uzgoj egzotičnog povrća sve više privlači poljoprivrednike iz Hrvatske, a uz to ove vrste povrća postižu višu cijenu na tržištu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Božidar Benko (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bušić, Ana
Nutritivna vrijednost egzotičnog povrća, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Bušić, A. (2013) 'Nutritivna vrijednost egzotičnog povrća', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bu\v{s}i\'{c}, Ana}, year = {2013}, pages = {25}, keywords = {ljubi\v{c}asta mrkva, plavi krumpir, \v{z}uta lubenica, meksi\v{c}ki krastavac, hranidbena i zdravstvena vrijednost}, title = {Nutritivna vrijednost egzoti\v{c}nog povr\'{c}a}, keyword = {ljubi\v{c}asta mrkva, plavi krumpir, \v{z}uta lubenica, meksi\v{c}ki krastavac, hranidbena i zdravstvena vrijednost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bu\v{s}i\'{c}, Ana}, year = {2013}, pages = {25}, keywords = {purple carrot, blue potato, yellow watermelon, chayote, nutritive and health value}, title = {Nutritive value of exotic vegetables}, keyword = {purple carrot, blue potato, yellow watermelon, chayote, nutritive and health value}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font