Pregled bibliografske jedinice broj: 644821
Određivanje točke pokrića u poslovanju objekta brze prehrane
Određivanje točke pokrića u poslovanju objekta brze prehrane, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 644821 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje točke pokrića u poslovanju objekta brze prehrane
(The break-even analysis of fast food restaurant business performance.)
Autori
Odeljan, Izabela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
23.09
Godina
2013
Stranica
25
Mentor
Hadelan, Lari
Ključne riječi
točka pokrića; brza hrana
(break even analysis; fast food restaurant)
Sažetak
Točka pokrića je koristan analitički instrument za utvrđivanje ekonomskih učinaka koji u ovom radu pomaže u planiranju i donošenju poslovnih odluka u procesu poslovanja objekta brze prehrane. Ovaj model se koristi kao instrument koji daje određene smjernice za kratkoročno poslovno odlučivanje. Cilj rada bio je utvrditi točku pokrića, to jest potrebnu razinu poslovnih prihoda objekta brze hrane koja omogućava pokrivanje svih troškova tj. utvrditi razinu poslovanja ispod koje poslovanje postaje dugoročno neodrživo. U intervjuu s vlasnikom objekta brze hrane prikupljeni su podaci o financijskim čimbenicima potrebni za određivanje točke pokrića –ukupni fiksni troškovi, ukupni varijabilni troškovi te ukupni prihod na temelju kojih je određena vrijednosno izražena točka pokrića u mjesečnom iznosu od 30.481, 87 kuna.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija