Pregled bibliografske jedinice broj: 644819
Analiza proizvodnosti tvrtki hrvatske prehrambene industrije
Analiza proizvodnosti tvrtki hrvatske prehrambene industrije, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 644819 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza proizvodnosti tvrtki hrvatske prehrambene industrije
(Productivity of Croatian food industry companies)
Autori
Kralj, Iva
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
23.09
Godina
2013
Stranica
27
Mentor
Hadelan, Lari
Ključne riječi
proizvodnost; prehrambena industrija
(productivity; food industry)
Sažetak
Proizvodnost je jedno od mjerila uspješnosti rada koje pokazuje efikasnost rada u poslovanju poduzeća. Uz proizvodnost, poslovna uspješnost iskazuje se i drugim pokazateljima kao što su ekonomičnost, likvidnost i rentabilnost. U ovom radu određuje se proizvodnost deset najprihodovnijih tvrtki prehrambene industrije u Hrvatskoj, te se uspoređuje s navedenim pokazateljima. Također, određena proizvodnost rada u prehrambenoj industriji uspoređena je s proizvodnošću nekoliko tvrtki u ostalim sektorima proizvodnje u Hrvatskoj kako bi se utvrdile razlike u proizvodnosti različitih sektora proizvodnje. Izračunata proizvodnost uspoređena je s onom ostvarenom u odgovarajućim europskim tvrtkama s ciljem provjere pretpostavke o nižoj proizvodnosti hrvatske prehrambene industrije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija