Pregled bibliografske jedinice broj: 64383
Prehrana i prevencija raka
Prehrana i prevencija raka // Prehrana i unapređenje zdravlja u Republici Hrvatskoj u 21. stoljeću Zbornik Sažetaka / Hrvatski zavod za javno zdravstvo (ur.).
Zagreb: Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), 1999. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 64383 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrana i prevencija raka
(Diet and cancar prevention)
Autori
Strnad, Marija ;
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Prehrana i unapređenje zdravlja u Republici Hrvatskoj u 21. stoljeću
Zbornik Sažetaka
/ Hrvatski zavod za javno zdravstvo - Zagreb : Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), 1999
Skup
Prehrana i unapređenje zdravlja u Republici Hrvatskoj u 21. stoljeću
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 05.05.1999
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
dijeta; rak
(diet; cancer)
Sažetak
Prvi korak u prevenciji raka je prihvaćanje mišljenja da je rak najvećim dijalom preventabilna bolest. Slijedeći je korak odgovarajuća inicijativa koja obuhvaća integrirano razmišljanje. Programi za primjenu uključuju razmatranje agrikulturne politike prehrane i zdravlje, kao i politike koja jača obrazovanje i istraživanje, trgovinu i industriju, transport, obskrbu vodom i drugih odgovarajućih područja. Strategija za smanjenje incidencija raka trebaju biti komplementarne, a ne kompetitivne, sa strategijama za smanjenjem drugih značajnih bolesti. Dobrobiti takvog smanjenja mogu su mjeriti sa očuvanjem života i uštedama, jer je cijena liječenja raka ogromna.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA