Pregled bibliografske jedinice broj: 643555
Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode
Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 643555 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode
(Research of Fruit quality of different Strawberry cultivars)
Autori
Jakić, Ante
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
20.09
Godina
2013
Stranica
50
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
jagoda; sorte; suha tvar; topliva suha tvar; ukupna kiselost; pH; vitamin C
(strawberry; cultivars; dry matter; total soluble solids; total acidity; pH; vitamin C)
Sažetak
U radu su analizirani plodovi jagoda sorti ´Alba´, ´Albion´, ´Asia´, ´Clery´ i ´Joly´.Prosječna količina suhe tvari iznosila je od 8, 85 do 10, 76%. Ukupna kiselost je od 0, 71 do 0, 95%. Vrijednosti pH su od 3, 35 do 3, 67. Količina vitamina C je od 33, 97 do 62, 30 mg/100 grama svježe mase. Udio topljive suhe tvari je od 7, 75 do 10, 0%. Od istraživanih sorti najveće vrijednosti kemijskih parametara dala je sorta ´Albion´.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)