Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 643555

Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode


Jakić, Ante
Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 643555 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode
(Research of Fruit quality of different Strawberry cultivars)

Autori
Jakić, Ante

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.09

Godina
2013

Stranica
50

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
jagoda; sorte; suha tvar; topliva suha tvar; ukupna kiselost; pH; vitamin C
(strawberry; cultivars; dry matter; total soluble solids; total acidity; pH; vitamin C)

Sažetak
U radu su analizirani plodovi jagoda sorti ´Alba´, ´Albion´, ´Asia´, ´Clery´ i ´Joly´.Prosječna količina suhe tvari iznosila je od 8, 85 do 10, 76%. Ukupna kiselost je od 0, 71 do 0, 95%. Vrijednosti pH su od 3, 35 do 3, 67. Količina vitamina C je od 33, 97 do 62, 30 mg/100 grama svježe mase. Udio topljive suhe tvari je od 7, 75 do 10, 0%. Od istraživanih sorti najveće vrijednosti kemijskih parametara dala je sorta ´Albion´.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jakić, Ante
Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Jakić, A. (2013) 'Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jaki\'{c}, Ante}, year = {2013}, pages = {50}, keywords = {jagoda, sorte, suha tvar, topliva suha tvar, ukupna kiselost, pH, vitamin C}, title = {Istra\v{z}ivanje kvalitete plodova sorti jagode}, keyword = {jagoda, sorte, suha tvar, topliva suha tvar, ukupna kiselost, pH, vitamin C}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jaki\'{c}, Ante}, year = {2013}, pages = {50}, keywords = {strawberry, cultivars, dry matter, total soluble solids, total acidity, pH, vitamin C}, title = {Research of Fruit quality of different Strawberry cultivars}, keyword = {strawberry, cultivars, dry matter, total soluble solids, total acidity, pH, vitamin C}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font