Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 643543

Mogućnost prerade kruške


Miličević, Igor
Mogućnost prerade kruške, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 643543 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnost prerade kruške
(Possibility processing of Pear fruit)

Autori
Miličević, Igor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.09

Godina
2013

Stranica
20

Mentor
Dobričević, Nadica

Neposredni voditelj
Šic, Žlabur, Jana

Ključne riječi
kruška; tehnologija prerade; džem; sok; liker
(pear; processing; jam; juice; liquer)

Sažetak
Plod kruške je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina, minerala i drugih bioaktivnih spojeva, koji ljekovito djeluju na zdravlje ljudi. Kruške sadrže puno pektina te su zanimljive i korisne u preradi voća. Mogućnosti prerade plodova su od soka do destilata, kao i u džem i slične proizvode. Kvaliteta plodova i sortne karakteristike daju prerađevinama specifične karakteristike koje su dobar izvor kvalitetnih nutrijenata u prehrani ljudi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Miličević, Igor
Mogućnost prerade kruške, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Miličević, I. (2013) 'Mogućnost prerade kruške', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mili\v{c}evi\'{c}, Igor}, year = {2013}, pages = {20}, keywords = {kru\v{s}ka, tehnologija prerade, d\v{z}em, sok, liker}, title = {Mogu\'{c}nost prerade kru\v{s}ke}, keyword = {kru\v{s}ka, tehnologija prerade, d\v{z}em, sok, liker}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mili\v{c}evi\'{c}, Igor}, year = {2013}, pages = {20}, keywords = {pear, processing, jam, juice, liquer}, title = {Possibility processing of Pear fruit}, keyword = {pear, processing, jam, juice, liquer}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font