Pregled bibliografske jedinice broj: 643543
Mogućnost prerade kruške
Mogućnost prerade kruške, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 643543 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mogućnost prerade kruške
(Possibility processing of Pear fruit)
Autori
Miličević, Igor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
20.09
Godina
2013
Stranica
20
Mentor
Dobričević, Nadica
Neposredni voditelj
Šic, Žlabur, Jana
Ključne riječi
kruška; tehnologija prerade; džem; sok; liker
(pear; processing; jam; juice; liquer)
Sažetak
Plod kruške je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina, minerala i drugih bioaktivnih spojeva, koji ljekovito djeluju na zdravlje ljudi. Kruške sadrže puno pektina te su zanimljive i korisne u preradi voća. Mogućnosti prerade plodova su od soka do destilata, kao i u džem i slične proizvode. Kvaliteta plodova i sortne karakteristike daju prerađevinama specifične karakteristike koje su dobar izvor kvalitetnih nutrijenata u prehrani ljudi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)