Pregled bibliografske jedinice broj: 643520
Prerada jagodastog voća
Prerada jagodastog voća, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 643520 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prerada jagodastog voća
(Processing of strawberry fruits)
Autori
Cimprić, Andrea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
19.09
Godina
2013
Stranica
29
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
voće; jagoda; malina; kupina; borovnica
(fruit; strawberry; raspberry; bleck berry; blueberry)
Sažetak
Proizvodnja jagodastog voća u Hrvatskoj je u porastu. Mogučnosti prerade jagoda, malina, kupina i borovnica su raznolike, najčešće se plodovi prerađuju u sokove, džemove, želee, likere, destilate i kao dodatak u mliječne proizvode.Karakteristike pojedinih sorti daju i kvalitetu gotovom proizvodu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)