Pregled bibliografske jedinice broj: 643515
Karakteristike prerađevina plodova dunje
Karakteristike prerađevina plodova dunje, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 643515 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Karakteristike prerađevina plodova dunje
(Characteristics of Quince products)
Autori
Cipek, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
19.09
Godina
2013
Stranica
17
Mentor
Dobričević, Nadica
Neposredni voditelj
Šic, Žlabur, Jana
Ključne riječi
dunja; rakija; džem; žele; dunjin sir
(qiunce; brandy; jam; jelly; quince cheese)
Sažetak
Plod dunje bogat je vitaminima i mineralima. Osim hranjive vrijednosti plodovi imaju značajnu ulogu u medicini i kozmetici. U ljekovite svrhe upotrebljava se plod, list i sjeme. Značajnu ulogu ima u proizvodnji prerađevina kao što su: džem, kompot, žele, sir od dunje, liker i destilat.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)