Pregled bibliografske jedinice broj: 642771
Proizvodna svojstva lokalnih pasmina svinja mediteranske regije
Proizvodna svojstva lokalnih pasmina svinja mediteranske regije, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 642771 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodna svojstva lokalnih pasmina svinja mediteranske regije
(Production traits of local pig breeds of the Mediterranean region)
Autori
Kosalec, Marko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
28.09
Godina
2011
Stranica
25
Mentor
Luković, Zoran
Ključne riječi
svinje; proizvodna svojstva; lokalne pasmine
(pigs; production traits; local breeds)
Sažetak
Cilj rada je dati pregled lokalnih pasmina svinja mediteranske regije koje u posljednje vrijeme postaju sve interesantnije proizvođačima. Opisano je ukupno 11 autohtonih pasmina svinja mediteranske regije ( Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske). Opisne su glavne morfološke karakteristike Bisaro svinje, Iberijske svinje, Limousin svinje, Baskijske svinje, Gaskonske svinje, Calabrese svinje, Cinta Senese svinje, Mora Romagnola, Krško-poljske svinje te Crne slavonske i Turopoljske svinje. U tablicama su prikazana najvažnija svojstva odnosno svojstav rasta, plodnosti i kakvoće mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)