Pregled bibliografske jedinice broj: 64051
Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače
Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 64051 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače
(Comparative investigations of pumpkin seed oil and cake)
Autori
Brajković, Mirta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.11
Godina
2000
Stranica
64
Mentor
Štrucelj, Dubravka
Ključne riječi
bučina koštica; bučino ulje; pogača; kvaliteta; sastav masnih kiselina
(pumpkin seed; pumpkin seed oil; cake; quality; fatty acid composition)
Sažetak
Ispitivanja su provedena na obje vrste bučine koštice koje su potencijalne sirovine za proizvodnju bučinog ulja. Obična bučina koštica kao i njezina jezgra (nakon ručnog ljuštenja), te beskorka, ekstrahirane su u laboratoriju. Osim toga u laboratoriju je dobiveno i ulje ekstrakcijom pogače nakon industrijskog prešanja koja je odgovarala jezgri obične bučine koštice i buče beskorke. Za usporedbu ispitivano je i odgovarajuće ulje proizvedeno od istih koštica industrijskim prešanjem, kao i bučino ulje iz trgovačke mreže.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058507
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Dubravka Štrucelj
(mentor)