Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 64017

Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino


Vugec, Višnja
Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 64017 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino
(Effect of harvest time on olive oil properties obtained from Leccino variety)

Autori
Vugec, Višnja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.07

Godina
2000

Stranica
61

Mentor
Rade, Desanka

Ključne riječi
maslinovo ulje; vrijeme berbe; klorofil; boja; fenoli; održivost
(olive oil; harvest time; chlorophyll; colour;phenols; shelf life)

Sažetak
Istrživan je utjecaj vremena berbe, kao i načina razmnožavanja masline na sastav masnih kiselina, boju i udjel fenolnih spojeva u maslinovom ulju. Kakvoća i kategorija maslinovog ulja utvrđena je slijedećim osnovnim pokazateljima: slobodne masne kiseline, peroksidni broj, specifične apsorbancije i R-vrijednost. Osim toga određivana je i održivost ulja nakon 30, 60 i 90 dana skladištenja u hladnjaku.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058507

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Desanka Rade (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vugec, Višnja
Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vugec, V. (2000) 'Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vugec, Vi\v{s}nja}, year = {2000}, pages = {61}, keywords = {maslinovo ulje, vrijeme berbe, klorofil, boja, fenoli, odr\v{z}ivost}, title = {Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino}, keyword = {maslinovo ulje, vrijeme berbe, klorofil, boja, fenoli, odr\v{z}ivost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vugec, Vi\v{s}nja}, year = {2000}, pages = {61}, keywords = {olive oil, harvest time, chlorophyll, colour, phenols, shelf life}, title = {Effect of harvest time on olive oil properties obtained from Leccino variety}, keyword = {olive oil, harvest time, chlorophyll, colour, phenols, shelf life}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font