Pregled bibliografske jedinice broj: 64017
Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino
Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 64017 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino
(Effect of harvest time on olive oil properties obtained from Leccino variety)
Autori
Vugec, Višnja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.07
Godina
2000
Stranica
61
Mentor
Rade, Desanka
Ključne riječi
maslinovo ulje; vrijeme berbe; klorofil; boja; fenoli; održivost
(olive oil; harvest time; chlorophyll; colour;phenols; shelf life)
Sažetak
Istrživan je utjecaj vremena berbe, kao i načina razmnožavanja masline na sastav masnih kiselina, boju i udjel fenolnih spojeva u maslinovom ulju. Kakvoća i kategorija maslinovog ulja utvrđena je slijedećim osnovnim pokazateljima: slobodne masne kiseline, peroksidni broj, specifične apsorbancije i R-vrijednost. Osim toga određivana je i održivost ulja nakon 30, 60 i 90 dana skladištenja u hladnjaku.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058507
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Desanka Rade
(mentor)