Pregled bibliografske jedinice broj: 638760
Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane
Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
CROSBI ID: 638760 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane
(Affective tests in sensory evaluation of food)
Autori
Jelovečki, Melita
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakulttet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.06
Godina
2012
Stranica
33
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
senzorska procjena; testovi sklonosti; metode
(sensory evaluation; affective tests; methods)
Sažetak
Testovi sklonosti neizostavan su dio istraživanja u senzorskoj procjeni hrane, a primjenjuju se u svrhu istraživanja i razvoja proizvoda prikupljanjem mišljenja od samih potrošača. Postoje dvije glavne skupine metoda testova sklonosti, kvalitativne i kvantitativne. Cilj ovog rada bio je, pregledom znanstvene literature, iznijeti najnovije spoznaje o terminologiji, metodama te smjernicama testova sklonosti u senzorskoj procjeni hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)