Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 638760

Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane


Jelovečki, Melita
Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb


CROSBI ID: 638760 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane
(Affective tests in sensory evaluation of food)

Autori
Jelovečki, Melita

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakulttet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.06

Godina
2012

Stranica
33

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
senzorska procjena; testovi sklonosti; metode
(sensory evaluation; affective tests; methods)

Sažetak
Testovi sklonosti neizostavan su dio istraživanja u senzorskoj procjeni hrane, a primjenjuju se u svrhu istraživanja i razvoja proizvoda prikupljanjem mišljenja od samih potrošača. Postoje dvije glavne skupine metoda testova sklonosti, kvalitativne i kvantitativne. Cilj ovog rada bio je, pregledom znanstvene literature, iznijeti najnovije spoznaje o terminologiji, metodama te smjernicama testova sklonosti u senzorskoj procjeni hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jelovečki, Melita
Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
Jelovečki, M. (2012) 'Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jelove\v{c}ki, Melita}, year = {2012}, pages = {33}, keywords = {senzorska procjena, testovi sklonosti, metode}, title = {Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane}, keyword = {senzorska procjena, testovi sklonosti, metode}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jelove\v{c}ki, Melita}, year = {2012}, pages = {33}, keywords = {sensory evaluation, affective tests, methods}, title = {Affective tests in sensory evaluation of food}, keyword = {sensory evaluation, affective tests, methods}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font