Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 638757

SENZORSKA PROCJENA MEDA


Mačković, Nina
SENZORSKA PROCJENA MEDA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb


CROSBI ID: 638757 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
SENZORSKA PROCJENA MEDA
(HONEY SENSORY EVALUATION)

Autori
Mačković, Nina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakulttet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.06

Godina
2012

Stranica
31

Mentor
Marković, Ksenija

Ključne riječi
med bagrema; med kestena; senzorska procjena; senzorske značajke; uniflornost
(chestnut honey; Robinia honey; sensory evaluation; sensory characteristics; uniflorality)

Sažetak
Prilikom procjene kvalitete meda veoma je važno procijeniti i vrstu meda, što se obično provodi peludnom analizom. Senzorska procjena također ima vrijedan doprinos u određivanju vrste meda. Cilj ovog rada bio je izdvojiti najznačajnije senzorske značajke bagremovog i kestenovog meda te odrediti u kolikoj mjeri uzorci pripadaju navedenim vrstama meda. Tijekom istraživanja procijenjene su vizualne i olfaktorne značajke te okus, aroma i fizikalne značajke 5 uzoraka bagremovog i 5 uzoraka kestenovog meda, iz sezone 2011. Uzorcima je utvrđen i uniflorni profil, odnosno pripadnost meda određenoj vrsti, na osnovi senzorske procjene mirisa i arome uzoraka meda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ksenija Marković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mačković, Nina
SENZORSKA PROCJENA MEDA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
Mačković, N. (2012) 'SENZORSKA PROCJENA MEDA', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ma\v{c}kovi\'{c}, Nina}, year = {2012}, pages = {31}, keywords = {med bagrema, med kestena, senzorska procjena, senzorske zna\v{c}ajke, uniflornost}, title = {SENZORSKA PROCJENA MEDA}, keyword = {med bagrema, med kestena, senzorska procjena, senzorske zna\v{c}ajke, uniflornost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ma\v{c}kovi\'{c}, Nina}, year = {2012}, pages = {31}, keywords = {chestnut honey, Robinia honey, sensory evaluation, sensory characteristics, uniflorality}, title = {HONEY SENSORY EVALUATION}, keyword = {chestnut honey, Robinia honey, sensory evaluation, sensory characteristics, uniflorality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font