Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 638746

UVOĐENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U ŠKOLSKIM KUHINJAMA


Mihaljević, Ivka
UVOĐENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U ŠKOLSKIM KUHINJAMA, 2012., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb


CROSBI ID: 638746 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UVOĐENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U ŠKOLSKIM KUHINJAMA
(IMPLEMENTATION AND VALIDATION OF HACCP SYSTEM IN THE SCHOOL KITCHEN)

Autori
Mihaljević, Ivka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakulttet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.07

Godina
2012

Stranica
94

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
HACCP; školska prehrana; sigurnost hrane; kvaliteta hrane; analiza opasnosti
(HACCP; school food; food safety; food quality)

Sažetak
Zdravstveno ispravna hrana i pravilna prehrana jedan su od osnovnih temelja zdravlja stanovništva. Sukladno članku 68. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08), sve osnovne škole dužne su osigurati prehranu učenicima. Usvajanje pravilnih prehrambenih navika u djetinjstvu, temelj je zdravlja i u odrasloj životnoj dobi, a školske institucije imaju jednu od ključnih uloga u tom procesu. HACCP sustav je preventivni pristup kontroli kvalitete. Cilj ovog rada bio je uvođenje HACCP-a u školsku kuhinju, koji je popraćen detaljnom razradom dokumentacije i evidencijskih lista. Doprinos ovog rada očitovat će se u postizanju visokog stupnja sigurnosti hrane u školskoj kuhinji. Osiguranje zdravstvene ispravnosti namirnica danas je jedan od najvažnijih čimbenika očuvanja zdravlja koje je nezamislivo provesti bez HACCP sustava. Rezultat rada je uvođenje i primjena HACCP-a baziranog na svih sedam načela uz primjenu Vodiča dobre higijenske prakse za ugostitelje i Vodiča dobre higijenske prakse za institucionalne kuhinje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mihaljević, Ivka
UVOĐENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U ŠKOLSKIM KUHINJAMA, 2012., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
Mihaljević, I. (2012) 'UVOĐENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U ŠKOLSKIM KUHINJAMA', magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihaljevi\'{c}, Ivka}, year = {2012}, pages = {94}, keywords = {HACCP, \v{s}kolska prehrana, sigurnost hrane, kvaliteta hrane, analiza opasnosti}, title = {UVO\DJENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U \v{S}KOLSKIM KUHINJAMA}, keyword = {HACCP, \v{s}kolska prehrana, sigurnost hrane, kvaliteta hrane, analiza opasnosti}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihaljevi\'{c}, Ivka}, year = {2012}, pages = {94}, keywords = {HACCP, school food, food safety, food quality}, title = {IMPLEMENTATION AND VALIDATION OF HACCP SYSTEM IN THE SCHOOL KITCHEN}, keyword = {HACCP, school food, food safety, food quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font