Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 638649

PROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA


Vuglec-Dmitrašinović, Dina
PROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb


CROSBI ID: 638649 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA
(QUALITY ASSESSMENT OF ACACIA HONEY OF DIFFERENT GEOGRAPHICAL ORIGIN)

Autori
Vuglec-Dmitrašinović, Dina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakulttet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.07

Godina
2012

Stranica
48

Mentor
Marković, Ksenija

Ključne riječi
bagremov med; fizikalno-kemijski parametri; kvaliteta meda; sastav meda
(acacia honey; physical and chemical parameters; honey quality; honey composition)

Sažetak
Tijekom ovog istraživanja analizirano je 95 uzoraka bagremovog meda (Robinia pseudoacacia L.) prikupljenih iz 5 županija Republike Hrvatske, odnosno iz Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorske, Istarske i Osječko-baranjske županije, u svrhu određivanja fizikalno-kemijskih parametara. Određeni fizikalno-kemijski parametri uključivali su maseni udio vode, kiselost, električnu provodnost, maseni udio reducirajućih šećera, maseni udio saharoze te specifični kut rotacije. Analiza uzoraka je pokazala kako se maseni udio vode kretao u rasponu od 14, 24% do 21, 04%, kiselost od 7, 96 mEq/kg do 32, 54 mEq/kg, električna provodnost od 0, 1006 mS/cm do 0, 505 mS/cm, reducirajući šećeri od 61, 57 g/100g do 73, 59 g/100g, udio saharoze od 0, 00 g/100g do 3, 62 g/100g te specifični kut rotacije od -6, 94° do -14, 48°.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ksenija Marković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vuglec-Dmitrašinović, Dina
PROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
Vuglec-Dmitrašinović, D. (2012) 'PROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuglec-Dmitra\v{s}inovi\'{c}, Dina}, year = {2012}, pages = {48}, keywords = {bagremov med, fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda, sastav meda}, title = {PROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLI\v{C}ITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA}, keyword = {bagremov med, fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda, sastav meda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuglec-Dmitra\v{s}inovi\'{c}, Dina}, year = {2012}, pages = {48}, keywords = {acacia honey, physical and chemical parameters, honey quality, honey composition}, title = {QUALITY ASSESSMENT OF ACACIA HONEY OF DIFFERENT GEOGRAPHICAL ORIGIN}, keyword = {acacia honey, physical and chemical parameters, honey quality, honey composition}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font