Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 638642

ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE


Šoštarić, Nataša
ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb


CROSBI ID: 638642 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE
(DETERMINATION OF FLAVONOIDS IN FLORAL AND ACACIA HONEY USING HPLC ANALYSIS)

Autori
Šoštarić, Nataša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakulttet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.03

Godina
2012

Stranica
40

Mentor
Marković, Ksenija

Ključne riječi
flavonoidi; HPLC tehnika; med
(flavonoids; HPLC analysis; honey)

Sažetak
Med predstavlja dobar izvor bioaktivnih sastojaka od kojih se ističu polifenoli, odnosno flavonoidi. Udio polifenolnih spojeva uvelike ovisi o vrsti meda. Tijekom ovog istraživanja, analizirano je 20 uzoraka cvjetnog meda te 20 uzoraka bagremovog meda, podrijetlom iz sjeverozapadne Hrvatske, iz sezone 2009. Vrsta meda prethodno je utvrđena peludnom analizom. HPLC tehnikom u uzorcimacvjetnog i bagremovog meda, tijekom 3 mjeseca skladištenja, praćene su promjene udjela flavonoida kvercetina, hesperetina, luteolina, kamferola, apigenina, pinocembrina, krizina i galangina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ksenija Marković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šoštarić, Nataša
ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
Šoštarić, N. (2012) 'ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}o\v{s}tari\'{c}, Nata\v{s}a}, year = {2012}, pages = {40}, keywords = {flavonoidi, HPLC tehnika, med}, title = {ODRE\DJIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE}, keyword = {flavonoidi, HPLC tehnika, med}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}o\v{s}tari\'{c}, Nata\v{s}a}, year = {2012}, pages = {40}, keywords = {flavonoids, HPLC analysis, honey}, title = {DETERMINATION OF FLAVONOIDS IN FLORAL AND ACACIA HONEY USING HPLC ANALYSIS}, keyword = {flavonoids, HPLC analysis, honey}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font