Pregled bibliografske jedinice broj: 638303
Precepcija studentske populacije o ekološkoj hrani
Precepcija studentske populacije o ekološkoj hrani, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 638303 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Precepcija studentske populacije o ekološkoj hrani
(Perception of student population about organic food)
Autori
Tuđan, Maja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
27.02
Godina
2013
Stranica
26
Mentor
Banović, Mara
Ključne riječi
anketno istraživanje; ekološka hrana; ekološka proizvodnja; istraživanja kvalitete; percepcije potrošača
(consumer perception; organic farming; organic food; research of quality; survey research)
Sažetak
U ovom radu provedeno je anketno istraživanje s ciljem utvrđivanja percepcije studentske populacije o ekološkoj hrani. Rezultati pokazuju da 65% ispitanika uglavnom ponekad kupuje ekološke proizvode iako neki potrošači imaju različite predodžbe i mišljenje o tome što je to ekološki proizvod. Kao najveći motiv kupnje ispitanici su naveli zdravlje, a cijenu kao najčešći razlog odbijanja kupnje ekoloških proizvoda. Oko polovice ispitanika smatra da je ekološka hrana zdravstveno ispravnija, nešto manji broj njih smatra da je kvalitetnija, a nekolicina ispitanika smatra da nema razlike. Iz tih rezultata se nameće zaključak da je potrebno dodatno educirati potrošače te povećati promidžbu i dostupnost ekoloških proizvoda, odnosno uvesti ih i u ponudu u marketima iako su se ispitanici izjasnili da su najprihvatljivije mjesto kupnje ekoloških proizvoda specijalizirane eko trgovine.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija