Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 638303

Precepcija studentske populacije o ekološkoj hrani


Tuđan, Maja
Precepcija studentske populacije o ekološkoj hrani, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 638303 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Precepcija studentske populacije o ekološkoj hrani
(Perception of student population about organic food)

Autori
Tuđan, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.02

Godina
2013

Stranica
26

Mentor
Banović, Mara

Ključne riječi
anketno istraživanje; ekološka hrana; ekološka proizvodnja; istraživanja kvalitete; percepcije potrošača
(consumer perception; organic farming; organic food; research of quality; survey research)

Sažetak
U ovom radu provedeno je anketno istraživanje s ciljem utvrđivanja percepcije studentske populacije o ekološkoj hrani. Rezultati pokazuju da 65% ispitanika uglavnom ponekad kupuje ekološke proizvode iako neki potrošači imaju različite predodžbe i mišljenje o tome što je to ekološki proizvod. Kao najveći motiv kupnje ispitanici su naveli zdravlje, a cijenu kao najčešći razlog odbijanja kupnje ekoloških proizvoda. Oko polovice ispitanika smatra da je ekološka hrana zdravstveno ispravnija, nešto manji broj njih smatra da je kvalitetnija, a nekolicina ispitanika smatra da nema razlike. Iz tih rezultata se nameće zaključak da je potrebno dodatno educirati potrošače te povećati promidžbu i dostupnost ekoloških proizvoda, odnosno uvesti ih i u ponudu u marketima iako su se ispitanici izjasnili da su najprihvatljivije mjesto kupnje ekoloških proizvoda specijalizirane eko trgovine.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tuđan, Maja
Precepcija studentske populacije o ekološkoj hrani, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Tuđan, M. (2013) 'Precepcija studentske populacije o ekološkoj hrani', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tu\djan, Maja}, year = {2013}, pages = {26}, keywords = {anketno istra\v{z}ivanje, ekolo\v{s}ka hrana, ekolo\v{s}ka proizvodnja, istra\v{z}ivanja kvalitete, percepcije potro\v{s}a\v{c}a}, title = {Precepcija studentske populacije o ekolo\v{s}koj hrani}, keyword = {anketno istra\v{z}ivanje, ekolo\v{s}ka hrana, ekolo\v{s}ka proizvodnja, istra\v{z}ivanja kvalitete, percepcije potro\v{s}a\v{c}a}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tu\djan, Maja}, year = {2013}, pages = {26}, keywords = {consumer perception, organic farming, organic food, research of quality, survey research}, title = {Perception of student population about organic food}, keyword = {consumer perception, organic farming, organic food, research of quality, survey research}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font