Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 637909

Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu


Beš, Dijana
Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-boitehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 637909 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu
(Validation of enzymatic method for determination of glucose and fructose in wine)

Autori
Beš, Dijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-boitehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.09

Godina
2011

Stranica
63

Mentor
Banović, Mara

Ključne riječi
glukoza; fruktoza; vino; spektrofotometrija; validacija
(glucose; fructose; wine; spectrophotometry; validation)

Sažetak
Cilj rada bio je validirati enzimatsku metodu određivanja glukoze i fruktoze u vinu SIA-tehnikom. Određeni su parametri: linearnost, ponovljivost mjerenja, ponovljivost pripreme standardne otopine, točnost, limit detekcije i limit kvantifikacije. Dobiveni rezultati su pokazali da je metoda točna, precizna te pogodna za ovu vrstu analize. Nakon validacije su uzorci crnih i bijelih vina analizirani enzimatskom i klasičnom metodom. Dobiveni rezultatisu uspoređeni te su pokazali visoku korelaciju navedenih metoda. Pri tom se enzimatska metoda pokazala bržom, jednostavnijom ijeftinijom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Beš, Dijana
Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-boitehnološki fakultet, Zagreb
Beš, D. (2011) 'Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-boitehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Be\v{s}, Dijana}, year = {2011}, pages = {63}, keywords = {glukoza, fruktoza, vino, spektrofotometrija, validacija}, title = {Validacija metode enzimatskog odre\djivanja glukoze i fruktoze u vinu}, keyword = {glukoza, fruktoza, vino, spektrofotometrija, validacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Be\v{s}, Dijana}, year = {2011}, pages = {63}, keywords = {glucose, fructose, wine, spectrophotometry, validation}, title = {Validation of enzymatic method for determination of glucose and fructose in wine}, keyword = {glucose, fructose, wine, spectrophotometry, validation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font