Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 637290

Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina


Sito, Stjepan; Horvatiček, Branimir; Bilandžija, Nikola; Devrnja, Ana; Obad, Nikolina
Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina // Glasnik zaštite bilja, 36 (2013), 1; 64-69 (domaća recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 637290 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina
(The effect of filtering mode to sensory properties of wine)

Autori
Sito, Stjepan ; Horvatiček, Branimir ; Bilandžija, Nikola ; Devrnja, Ana ; Obad, Nikolina

Izvornik
Glasnik zaštite bilja (0350-9664) 36 (2013), 1; 64-69

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
filter ; vino ; organoleptička svojstva
(filter ; wine ; sensory properties)

Sažetak
Optimalan izbor filtera značajno utječe na zadržavanje određenih svojstava vina, a posebno kod aromatičnih vina. Tijekom istraživanja primijenjeni su pločasti filteri proizvođača "Seitz" različitih stupnjeva filtracije ; K300, K200, K100. Korištene su filter ploče dimenzija 20x20cm. Za filtriranje su korištena slijedeća vina ; traminac i mješavina crnih vina (pinot crni, frankovka i zweigelt). Vina su proizvedena 2011. godine. Nakon filtracije spomenutih vina različitim filter pločama obavljena je organoleptičko ocjenjivanje vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Stjepan Sito (autor)

Avatar Url Nikola Bilandžija (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sito, Stjepan; Horvatiček, Branimir; Bilandžija, Nikola; Devrnja, Ana; Obad, Nikolina
Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina // Glasnik zaštite bilja, 36 (2013), 1; 64-69 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
Sito, S., Horvatiček, B., Bilandžija, N., Devrnja, A. & Obad, N. (2013) Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina. Glasnik zaštite bilja, 36 (1), 64-69.
@article{article, author = {Sito, Stjepan and Horvati\v{c}ek, Branimir and Biland\v{z}ija, Nikola and Devrnja, Ana and Obad, Nikolina}, year = {2013}, pages = {64-69}, keywords = {filter, vino, organolepti\v{c}ka svojstva}, journal = {Glasnik za\v{s}tite bilja}, volume = {36}, number = {1}, issn = {0350-9664}, title = {Utjecaj na\v{c}ina filtriranja na organolepti\v{c}ka svojstva vina}, keyword = {filter, vino, organolepti\v{c}ka svojstva} }
@article{article, author = {Sito, Stjepan and Horvati\v{c}ek, Branimir and Biland\v{z}ija, Nikola and Devrnja, Ana and Obad, Nikolina}, year = {2013}, pages = {64-69}, keywords = {filter, wine, sensory properties}, journal = {Glasnik za\v{s}tite bilja}, volume = {36}, number = {1}, issn = {0350-9664}, title = {The effect of filtering mode to sensory properties of wine}, keyword = {filter, wine, sensory properties} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • FSTA: Food Science and Technology Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font