Pregled bibliografske jedinice broj: 637290
Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina
Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina // Glasnik zaštite bilja, 36 (2013), 1; 64-69 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 637290 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina
(The effect of filtering mode to sensory properties of wine)
Autori
Sito, Stjepan ; Horvatiček, Branimir ; Bilandžija, Nikola ; Devrnja, Ana ; Obad, Nikolina
Izvornik
Glasnik zaštite bilja (0350-9664) 36
(2013), 1;
64-69
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
filter ; vino ; organoleptička svojstva
(filter ; wine ; sensory properties)
Sažetak
Optimalan izbor filtera značajno utječe na zadržavanje određenih svojstava vina, a posebno kod aromatičnih vina. Tijekom istraživanja primijenjeni su pločasti filteri proizvođača "Seitz" različitih stupnjeva filtracije ; K300, K200, K100. Korištene su filter ploče dimenzija 20x20cm. Za filtriranje su korištena slijedeća vina ; traminac i mješavina crnih vina (pinot crni, frankovka i zweigelt). Vina su proizvedena 2011. godine. Nakon filtracije spomenutih vina različitim filter pločama obavljena je organoleptičko ocjenjivanje vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- FSTA: Food Science and Technology Abstracts