Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 636903

Kvaliteta ploda sorata paprike ovisno o stadiju zrelosti


Klarić, Maja
Kvaliteta ploda sorata paprike ovisno o stadiju zrelosti, 2013., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 636903 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta ploda sorata paprike ovisno o stadiju zrelosti
(Quality fruit varieties pepper dependent on stage maturity)

Autori
Klarić, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.07

Godina
2013

Stranica
33

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
paprika; tržna zrelost; fiziološka zrelost; osnovni kemijski sastav
(pepper; tehnological maturity; physiological maturity; chemical composition)

Sažetak
Glavni cilj rada je ispitati i usporediti kvalitetu plodova osam sorti paprike i to: Cila, Nikita, Atol, Raiko, Dut, Olympus, Vedrana i 35-88 uzgojenih u hidroponu. Sadržaj ST je 5, 85%(Vedrana)do 7, 26% (Dud) u tržnoj zrelosti te 8, 49%(Raiko) do 8, 91% (Cila) u fiziološkoj zrelosti. TST je od 4, 4% (Olympus, Raiko, 35-88) do 5, 1% (Vedrana) u tržnoj zrelosti i od 7, 6%(Dut, Olympus, Vadrana) do 8, 3% (Cila) u fiziološkoj zrelosti. UK je od 0, 08%(35-88) do 0, 11% (Cila, Nikita, Vedrana) u tržnoj zrelosti, a u fiziološkoj od 0, 22% (Dut) do 0, 29% (Cila). Vrijednosti vitamina C u tržnim plodovima su od 22, 81 mg/100 g svježeg (Vedrana) do 139, 44 mg/100 g svježeg (Cila), a u fiziološkoj zrelosti od 152, 91 mg%/100 g (Olympus)do 221, 83 mg/100 g (Cila). Sadržaj ukupnih fenola u stadiju tržne zrelosti od 19, 73 mg GAE/100 g svježeg uzorka (Olympus) do 50, 44 mgGAE/100 g (Cila), a u fiziološkoj zrelosti od 120, 79 mg GAE/100 g (Vedrana) do 152, 31 mg GAE/100 g (Cila). Rezultati istraživanja pokazali su razlike u količini nutrijenata ovisno o stadiju zrelosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782133-2134 - Reakcija kultivara plodovitog povrća na sastav hranjive otopine (Borošić, Josip, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782133-2754 - Nutritivna vrijednost plodovitog i suptropskog povrća (Dobričević, Nadica, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Klarić, Maja
Kvaliteta ploda sorata paprike ovisno o stadiju zrelosti, 2013., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Klarić, M. (2013) 'Kvaliteta ploda sorata paprike ovisno o stadiju zrelosti', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Klari\'{c}, Maja}, year = {2013}, pages = {33}, keywords = {paprika, tr\v{z}na zrelost, fiziolo\v{s}ka zrelost, osnovni kemijski sastav}, title = {Kvaliteta ploda sorata paprike ovisno o stadiju zrelosti}, keyword = {paprika, tr\v{z}na zrelost, fiziolo\v{s}ka zrelost, osnovni kemijski sastav}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Klari\'{c}, Maja}, year = {2013}, pages = {33}, keywords = {pepper, tehnological maturity, physiological maturity, chemical composition}, title = {Quality fruit varieties pepper dependent on stage maturity}, keyword = {pepper, tehnological maturity, physiological maturity, chemical composition}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font