Pregled bibliografske jedinice broj: 636512
Proizvodnja tradicionalnih mesnih proizvoda na gospodarstvu
Proizvodnja tradicionalnih mesnih proizvoda na gospodarstvu // IX. Savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj - Zbornik radova / Mahnet, Željko (ur.).
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), 2013. str. 52-55 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 636512 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja tradicionalnih mesnih proizvoda na gospodarstvu
(Production of traditional meat products at farm households)
Autori
Karolyi, Danijel
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
IX. Savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj - Zbornik radova
/ Mahnet, Željko - Zagreb : Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), 2013, 52-55
Skup
IX. Savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj
Mjesto i datum
Marija Bistrica, Hrvatska, 06.06.2013. - 07.06.2013
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Svinje; tradicionalni mesni proizvodi; prerada mesa; poljoprivredno gospodarstvo
(Pigs; traditional meat products; meat processing; farm households)
Sažetak
U radu je dat kratki pregled osnovnih principa proizvodnje i asortimana tradicionalnih mesnih proizvoda, te zakonskog okvira i zahtjeva za legalizaciju prerade na poljoprivrednom gospodarstvu s ciljem ponude vlastitih proizvoda za javnu potrošnju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Povijest
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1780716-0714 - Povijest poljoprivrede-prilozi za povijest gospodarstva Hrvatske (Karolyi, Danijel, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Danijel Karolyi
(autor)