Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 63634

Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa


Šatrović, Tihomir
Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 63634 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa
(Influence of vegetable protein additives on quality of minced formed meat products)

Autori
Šatrović, Tihomir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
18.07

Godina
2000

Stranica
58

Mentor
Novaković, Predrag

Neposredni voditelj
Kordić, Jasna

Ključne riječi
biljni proteini; usitnjeno meso; dodaci; senzorska ispitivanja
(vegetable proteins; minced meat; additives; sensory analysis)

Sažetak
Zadatak rada bio je istražiti utjecaj udjela zamjenskog sredstva na bazi proteina na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa. Rezultati ispitivanja pokazali su da dodatak zamjenske sirovine na bazi proteina nije znatno utjecao na promjenu gubitka mase (kalo) tijekom toplinskog tretmana probnih uzoraka u odnosu na kontrolni uzorak. Ispitivani uzorci imali su povećani udio vode, smanjeni udio proteina, smanjeni udio masti i povećani udio ugljikohidrata u odnosu na kontrolni uzorak. Svi ispitivani uzorci su bili odlično senzorski ocjenjeni.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Predrag Novaković (mentor)

Avatar Url Jasna Kordić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šatrović, Tihomir
Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Šatrović, T. (2000) 'Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}atrovi\'{c}, Tihomir}, year = {2000}, pages = {58}, keywords = {biljni proteini, usitnjeno meso, dodaci, senzorska ispitivanja}, title = {Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa}, keyword = {biljni proteini, usitnjeno meso, dodaci, senzorska ispitivanja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}atrovi\'{c}, Tihomir}, year = {2000}, pages = {58}, keywords = {vegetable proteins, minced meat, additives, sensory analysis}, title = {Influence of vegetable protein additives on quality of minced formed meat products}, keyword = {vegetable proteins, minced meat, additives, sensory analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font