Pregled bibliografske jedinice broj: 63581
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 63581 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće
(Production of cream cheese with different kind and quality raw materials)
Autori
Glavić, Draženka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
10.07
Godina
1996
Stranica
62
Mentor
Novaković, Predrag
Ključne riječi
krem sir; sirovine; kontrola kvalitete
(cream cheese; raw materials; quality control)
Sažetak
Cilj rada bio je postignuti optimalnu recepturu i postupak pripreme za proizvodnju krem sira visoke kvalitete i trajnosti.Kao sirovine ze proizvodnju korišteni su svježi kravlji sirevi(različiti udjeli mliječne masti) i maslac.Provedena su određena fizikalna, kemijska, mikrobiološka i senzorska ispitivanja tijekom postupka proizvodnje, kao i tijekom čuvanja. Rezultati rada pokazali su dobru trajnost i kvalitetu svih priređenih uzoraka tijekom 10 dana čuvanja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Predrag Novaković
(mentor)