Pregled bibliografske jedinice broj: 63421
Pregled istraživanja hranidbe riba u Hrvatskoj
Pregled istraživanja hranidbe riba u Hrvatskoj, 1997., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 63421 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Pregled istraživanja hranidbe riba u Hrvatskoj
(The review of the research of fish nutrition in Croatia)
Autori
Karoly, Danijel
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
07.12
Godina
1997
Stranica
58
Mentor
Aničić, Ivica
Neposredni voditelj
Aničić, ivica
Ključne riječi
riba; hranidba; Hrvatska
(fish; nutrition; Croatia)
Sažetak
Na temelju rezultata provedenih istraživanja hranidbe riba mogu se donijeti slijedeći zaključci:
Hrana predstavlja primarnu komponentu u akvakulturi.
Vrstu hrane određuje ne samo vrsta i kategorija ribe nego i inetenzitet proizvodnje.
Strategija razvoja akvakulture u Hrvatskoj direktno će utjecati na razvoj domaće industrije riblje hrane.
Današnja proizvodnja u akvakulturi Republike Hrvatske ne može opravdati izgradnju domaćih postrojenja za izradu riblje hrane.
Prirodna riblja hrana u akvakulturi direktno utjeće na pozitivne uzgojne rezultate uzgajanih riba.
Mogućnosti iskorištavanja prirodne riblje hrane ovise o intenzitetu proizvodnje.
Prirodna riblja hrana nezamjenjiva je u uzgoju mlađa mnogih slatkovodnih i svih morskih vrsta uzgajanih riba.
Animalne komponente u ribljim smjesama zamjenjive su samo do određene granice.
Kakvoća hrane ima direktni utjecaj na kondiciju ribe, a time i na njezino zdravstveno stanje i otpornost na stres.
Stimulatori rasta čine vrlo bitne komponente vlažne i suhe riblje hrane.
Fizičke osobine riblje hrane imaju presudni utjecaj na hranidbeni koeficijent i kvalitetu vode, ako su poštivani hranidbeni normativi smjese.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Šumarstvo
POVEZANOST RADA