Pregled bibliografske jedinice broj: 63317
Povećanje hranidbene kakvoće
Povećanje hranidbene kakvoće // Sušenje i sušare u poljoprivredi / Katić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Multigraf, 1997. str. 248-250
CROSBI ID: 63317 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Povećanje hranidbene kakvoće
(Increasing of digestibility)
Autori
Katić, Zvonko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni
Knjiga
Sušenje i sušare u poljoprivredi
Urednik/ci
Katić, Zvonko
Izdavač
Multigraf
Grad
Zagreb
Godina
1997
Raspon stranica
248-250
ISBN
953-6060-07-8
Ključne riječi
hidrotermička obrada, zrno kukuruza, dinamičko opterećenje, probavljivost
(hydrothermal treatment, corn kernel, breakage suspectability, digestibility)
Sažetak
U poglavlju je obrađeno povećanje probavljivosti zrnja kukuruza njegovom doradom prije sušenja, dakle vlažnog. Kukuruzno je zrnje pareno u autoklavu, sušeno na zraku okoline, ili pak prisilno sušeno na povišenim temperaturama u za u svrhu izrađenoj laboratorijskoj sušari. Ovisno o postupku parenja, želatiniranje škroba poraslo je s 20% na 30% do 70%. Također je porasla i probavljivost proteina od 5,5% do 8%. Otpornost na dinamičko opterećenje zrnja smanjivale se je primjenom hidrotermičke obrade.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA