Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 63317

Povećanje hranidbene kakvoće


Katić, Zvonko
Povećanje hranidbene kakvoće // Sušenje i sušare u poljoprivredi / Katić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Multigraf, 1997. str. 248-250


CROSBI ID: 63317 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Povećanje hranidbene kakvoće
(Increasing of digestibility)

Autori
Katić, Zvonko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni

Knjiga
Sušenje i sušare u poljoprivredi

Urednik/ci
Katić, Zvonko

Izdavač
Multigraf

Grad
Zagreb

Godina
1997

Raspon stranica
248-250

ISBN
953-6060-07-8

Ključne riječi
hidrotermička obrada, zrno kukuruza, dinamičko opterećenje, probavljivost
(hydrothermal treatment, corn kernel, breakage suspectability, digestibility)

Sažetak
U poglavlju je obrađeno povećanje probavljivosti zrnja kukuruza njegovom doradom prije sušenja, dakle vlažnog. Kukuruzno je zrnje pareno u autoklavu, sušeno na zraku okoline, ili pak prisilno sušeno na povišenim temperaturama u za u svrhu izrađenoj laboratorijskoj sušari. Ovisno o postupku parenja, želatiniranje škroba poraslo je s 20% na 30% do 70%. Također je porasla i probavljivost proteina od 5,5% do 8%. Otpornost na dinamičko opterećenje zrnja smanjivale se je primjenom hidrotermičke obrade.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
178631

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Zvonko Katić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Katić, Zvonko
Povećanje hranidbene kakvoće // Sušenje i sušare u poljoprivredi / Katić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Multigraf, 1997. str. 248-250
Katić, Z. (1997) Povećanje hranidbene kakvoće. U: Katić, Z. (ur.) Sušenje i sušare u poljoprivredi. Zagreb, Multigraf, str. 248-250.
@inbook{inbook, author = {Kati\'{c}, Zvonko}, editor = {Kati\'{c}, Z.}, year = {1997}, pages = {248-250}, keywords = {hidrotermi\v{c}ka obrada, zrno kukuruza, dinami\v{c}ko optere\'{c}enje, probavljivost}, isbn = {953-6060-07-8}, title = {Pove\'{c}anje hranidbene kakvo\'{c}e}, keyword = {hidrotermi\v{c}ka obrada, zrno kukuruza, dinami\v{c}ko optere\'{c}enje, probavljivost}, publisher = {Multigraf}, publisherplace = {Zagreb} }
@inbook{inbook, author = {Kati\'{c}, Zvonko}, editor = {Kati\'{c}, Z.}, year = {1997}, pages = {248-250}, keywords = {hydrothermal treatment, corn kernel, breakage suspectability, digestibility}, isbn = {953-6060-07-8}, title = {Increasing of digestibility}, keyword = {hydrothermal treatment, corn kernel, breakage suspectability, digestibility}, publisher = {Multigraf}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font