Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 63270

Algoritam računalne analize slike sredine kruha


Magdić, Damir
Algoritam računalne analize slike sredine kruha, 1999., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 63270 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Algoritam računalne analize slike sredine kruha
(Algorithm of digital image analysis of bread medium part)

Autori
Magdić, Damir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.07

Godina
1999

Stranica
102

Mentor
Kurtanjek, Želimir

Ključne riječi
kruh; optimalno vrijeme fermentacije; računalna analiza slike; RGB paleta boja; paleta sa sivim nijansama
(bread; optimal proof time; digital image analysis; RGB colour mode; greyscale mode)

Sažetak
Standardnim industrijskim postupkom proizveden je kruh od brašna tipa T-500 i T-850 uz različita vremena završne fermentacije. Izgled sredine dobivenih vekni ocjenjen je senzorskom metodom po sustavu ponderiranih bodova i računalnom analizom slike sredine kruha s ciljem određivanja optimalnog vremena fermentacije za proizvodnju kruha od oba tipa brašna. Računalna analiza slike provedena je paralelno na uzorcima pohranjenim u standardnom Windows bitmap grafičkom formatu u RGB paleti s bojama i u paleti sa sivim nijansama. Podaci su obrađeni statistički s ciljem određivanja optimalnog vremena fermentacije pomoću sve tri metode i radi međusobne usporedbe računalne analize slika pohranjenih u paleti s bojama i sivim nijansama. Rezultati svih metoda pokazuju da je 50 minuta optimalno vrijeme fermentacije za kruh na bazi brašna tipa T-500, a 45 minuta za brašno tipa T-850. Računalnom analizom slike točniji rezultati dobiveni su analizom slika uzoraka pohranjenih u paleti sa sivim nijansama.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Želimir Kurtanjek (mentor)

Avatar Url Damir Magdić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Magdić, Damir
Algoritam računalne analize slike sredine kruha, 1999., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Magdić, D. (1999) 'Algoritam računalne analize slike sredine kruha', magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Magdi\'{c}, Damir}, year = {1999}, pages = {102}, keywords = {kruh, optimalno vrijeme fermentacije, ra\v{c}unalna analiza slike, RGB paleta boja, paleta sa sivim nijansama}, title = {Algoritam ra\v{c}unalne analize slike sredine kruha}, keyword = {kruh, optimalno vrijeme fermentacije, ra\v{c}unalna analiza slike, RGB paleta boja, paleta sa sivim nijansama}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Magdi\'{c}, Damir}, year = {1999}, pages = {102}, keywords = {bread, optimal proof time, digital image analysis, RGB colour mode, greyscale mode}, title = {Algorithm of digital image analysis of bread medium part}, keyword = {bread, optimal proof time, digital image analysis, RGB colour mode, greyscale mode}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font