Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 63031

Utjecaj različitih dodataka na koeficijent toplinske provodljivosti mlinaca T-500 I T-850


Brumnić, Biljana
Utjecaj različitih dodataka na koeficijent toplinske provodljivosti mlinaca T-500 I T-850, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 63031 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj različitih dodataka na koeficijent toplinske provodljivosti mlinaca T-500 I T-850
(Influence of the different additives on thermal conductivity of mlinci dough T-500 and T-850)

Autori
Brumnić, Biljana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
19.12

Godina
2000

Stranica
53

Mentor
Šeruga, Bernarda

Ključne riječi
stacionarno stanje; toplinska provodljivost; tijesto
(steady - state; thermal conductivity; dough)

Sažetak
U ovom radu provedeno je određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa mlinci, stacionarnom metodom u ovisnosti o temperaturi i sastavu. U namjeri da se poveća hranjivost i senzorska kakvoća, pokušalo se osim od brašna t-500 proizvesti mlince od brašna t-850 i osim sa jajima sa dodatkom pšeničnih klica i pšeničnih posija. Rezultati određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti su pokazali da na njegovu vrijednost osim temperature utječe i kemijski sastav (tip brašna i vrsta dodatka). Kako se radi o biološkom materijalu (organskoj tvari) povećanjem temperature dolazi do raznih fizikalno-kemijskih promjena što se odražava na koeficijent toplinske provodljivosti, tako da mu vrijednosti povišenjem temperature većinom rastu pa padaju ili odmah padaju. U ovom radu nisu provedena detaljnija ispitivanja zašto je kod dva uzorka već kod 310 K (37 C) došlo do pada vrijednosti koeficijenta toplinske provodljivosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Bernarda Šeruga (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Brumnić, Biljana
Utjecaj različitih dodataka na koeficijent toplinske provodljivosti mlinaca T-500 I T-850, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Brumnić, B. (2000) 'Utjecaj različitih dodataka na koeficijent toplinske provodljivosti mlinaca T-500 I T-850', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Brumni\'{c}, Biljana}, year = {2000}, pages = {53}, keywords = {stacionarno stanje, toplinska provodljivost, tijesto}, title = {Utjecaj razli\v{c}itih dodataka na koeficijent toplinske provodljivosti mlinaca T-500 I T-850}, keyword = {stacionarno stanje, toplinska provodljivost, tijesto}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Brumni\'{c}, Biljana}, year = {2000}, pages = {53}, keywords = {steady - state, thermal conductivity, dough}, title = {Influence of the different additives on thermal conductivity of mlinci dough T-500 and T-850}, keyword = {steady - state, thermal conductivity, dough}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font