Pregled bibliografske jedinice broj: 62986
Matematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi
Matematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 62986 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Matematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi
(Mathematical model for calculation of thermal conductivity of "Mlinci" dough in dependence on temperature and moisture)
Autori
Marinović, Novela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
26.10
Godina
2000
Stranica
45
Mentor
Šeruga, Bernarda
Ključne riječi
matematički model; stacionarno stanje; toplinska provodljivost; tijesto; vlažnost
(matematical model; steady - state; thermal conductivity; dough; moisture)
Sažetak
U ovom radu provedeno je mjerenje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa mlinci, stacionarnom metodom u ovisnosti o temperaturi i vlažnosti, te izrađen odgovarajući matematički model. Koeficijent toplinske provodljivosti tijest tipa mlinci direktno je proporcionalan povećanju temperature i vlažnosti u temperaturnom intervalu od 40 C do 60 C, i rasponu vlažnog prijesnog tijesta od 30% do 40%. Dobiveni rezultati pokazuju da se koeficijent toplinske provodljivosti tijesta tipa mlinci linearno povećava sa povećanjem temperature i vlažnosti. Matematički model za izračunavanje koeficijenta toplinske provodljivosti određen ovim radom moguće je koristiti za izračunavanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijest tipa mlinci bez prethodnih mjerenja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Bernarda Šeruga
(mentor)