Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62986

Matematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi


Marinović, Novela
Matematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62986 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Matematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi
(Mathematical model for calculation of thermal conductivity of "Mlinci" dough in dependence on temperature and moisture)

Autori
Marinović, Novela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
26.10

Godina
2000

Stranica
45

Mentor
Šeruga, Bernarda

Ključne riječi
matematički model; stacionarno stanje; toplinska provodljivost; tijesto; vlažnost
(matematical model; steady - state; thermal conductivity; dough; moisture)

Sažetak
U ovom radu provedeno je mjerenje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa mlinci, stacionarnom metodom u ovisnosti o temperaturi i vlažnosti, te izrađen odgovarajući matematički model. Koeficijent toplinske provodljivosti tijest tipa mlinci direktno je proporcionalan povećanju temperature i vlažnosti u temperaturnom intervalu od 40 C do 60 C, i rasponu vlažnog prijesnog tijesta od 30% do 40%. Dobiveni rezultati pokazuju da se koeficijent toplinske provodljivosti tijesta tipa mlinci linearno povećava sa povećanjem temperature i vlažnosti. Matematički model za izračunavanje koeficijenta toplinske provodljivosti određen ovim radom moguće je koristiti za izračunavanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijest tipa mlinci bez prethodnih mjerenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Bernarda Šeruga (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Marinović, Novela
Matematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Marinović, N. (2000) 'Matematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Marinovi\'{c}, Novela}, year = {2000}, pages = {45}, keywords = {matemati\v{c}ki model, stacionarno stanje, toplinska provodljivost, tijesto, vla\v{z}nost}, title = {Matemati\v{c}ki model odre\djivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vla\v{z}nosti i temperaturi}, keyword = {matemati\v{c}ki model, stacionarno stanje, toplinska provodljivost, tijesto, vla\v{z}nost}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Marinovi\'{c}, Novela}, year = {2000}, pages = {45}, keywords = {matematical model, steady - state, thermal conductivity, dough, moisture}, title = {Mathematical model for calculation of thermal conductivity of "Mlinci" dough in dependence on temperature and moisture}, keyword = {matematical model, steady - state, thermal conductivity, dough, moisture}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font