Pregled bibliografske jedinice broj: 62966
Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja
Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 62966 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja
(Influence of olive variety and harvest time onthe shelf life of olive oil)
Autori
Grahovac, Blanka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
03.12
Godina
1999
Stranica
48
Mentor
Rade, Desanka
Ključne riječi
sorta maslina; vrijeme berbe maslina; održivost maslinovog ulja
(olive variety; olive harvest time; shelf life of olive oil)
Sažetak
Praćene su promjene slobodnih masnih kiselina, peroksidnog broja i specifičnih UV apsorbancija u ulju iz dvije istarske sorte maslina nakon različitih rokova berbe a ispitana je i održivost ulja u nekim uvjetima ubrzanog kvarenja. Sva ispitivana ulja bila su ekstra kvalitete bez obzira na rok berbe, a razlikovala su se po udjelu polifenola, što je utjecalo i na njihovu održivost.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058507
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Desanka Rade
(mentor)