Pregled bibliografske jedinice broj: 62917
Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće
Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 62917 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće
(Production of semi-stable sausage with different kind and quality raw materials)
Autori
Dundović, Zrinka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
31.10
Godina
1997
Stranica
55
Mentor
Novaković, Predrag
Neposredni voditelj
Kordić, Jasna
Ključne riječi
polutrajne kobasice; sirovine; kontrola kvalitete
(semi-stable sausages; raw materials; quality control)
Sažetak
Rad je usmjeren na izradu tri vrste Tirolskih kobasica u industrijskim uvjetima, prema različitim proizvodnim recepturama s ciljem istraživanja utjecaja recepturnog sastava na kakvoću finalnog proizvoda praćenjem fizikalnih, kemijskih i senzorskih pokazatelja kakvoće. Rezultati ovog rada ukazuju da soje u nadjevu Tirolskih kobasica ne bi trebao biti veći od 10%, kako se ne bi značajnije umanjila kvaliteta ovih kobasica, a u pogledu postizanja poželjne boje i izgleda presjeka potrebno je neutralne strukturne proteine soje zamijeniti onima koji su obojeni crvenim pigmentima sličnim boji salamurenog mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija