Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62917

Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće


Dundović, Zrinka
Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62917 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće
(Production of semi-stable sausage with different kind and quality raw materials)

Autori
Dundović, Zrinka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
31.10

Godina
1997

Stranica
55

Mentor
Novaković, Predrag

Neposredni voditelj
Kordić, Jasna

Ključne riječi
polutrajne kobasice; sirovine; kontrola kvalitete
(semi-stable sausages; raw materials; quality control)

Sažetak
Rad je usmjeren na izradu tri vrste Tirolskih kobasica u industrijskim uvjetima, prema različitim proizvodnim recepturama s ciljem istraživanja utjecaja recepturnog sastava na kakvoću finalnog proizvoda praćenjem fizikalnih, kemijskih i senzorskih pokazatelja kakvoće. Rezultati ovog rada ukazuju da soje u nadjevu Tirolskih kobasica ne bi trebao biti veći od 10%, kako se ne bi značajnije umanjila kvaliteta ovih kobasica, a u pogledu postizanja poželjne boje i izgleda presjeka potrebno je neutralne strukturne proteine soje zamijeniti onima koji su obojeni crvenim pigmentima sličnim boji salamurenog mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Predrag Novaković (mentor)

Avatar Url Jasna Kordić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dundović, Zrinka
Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Dundović, Z. (1997) 'Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dundovi\'{c}, Zrinka}, year = {1997}, pages = {55}, keywords = {polutrajne kobasice, sirovine, kontrola kvalitete}, title = {Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama razli\v{c}ite vrste i kakvo\'{c}e}, keyword = {polutrajne kobasice, sirovine, kontrola kvalitete}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dundovi\'{c}, Zrinka}, year = {1997}, pages = {55}, keywords = {semi-stable sausages, raw materials, quality control}, title = {Production of semi-stable sausage with different kind and quality raw materials}, keyword = {semi-stable sausages, raw materials, quality control}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font