Pregled bibliografske jedinice broj: 628889
Karakterizacija autohtonih sojeva kvasaca skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara Žilavka
Karakterizacija autohtonih sojeva kvasaca skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara Žilavka, 2006., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 628889 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Karakterizacija autohtonih sojeva kvasaca skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara Žilavka
(Characterization of indigenous yeast strains of Saccharomyces sensu stricto group isolated from cultivars Žilavka)
Autori
Pohajda Ines
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
21.02
Godina
2006
Stranica
109
Mentor
Redžepović, Sulejman
Ključne riječi
Saaccharomyces sensu stricto; Žilavka; PCR-RFLP
Sažetak
• Autohtoni kvasci skupine Saccharomyces sensu stricto s kultivara Žilavka izolirani su i karakterizirani u cilju stvaranja znanstvene osnove za njihovu dalju selekciju. Time se doprinijelo poboljšanju prepoznatljive kvalitete vina u hercegovačkoj vinogradarsko-vinarskoj regiji. Utvrđena je bioraznolikosti unutar skupine kvasaca Saccharomyces sensu stricto na položajima: Blizanci, Tepčići i Dubrava.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb