Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62875

Proizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće


Knežević, Mihael
Proizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62875 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće
(Production of blood sausage with different sorte and quality of raw materials)

Autori
Knežević, Mihael

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
03.12

Godina
1996

Stranica
46

Mentor
Novaković, Predrag

Neposredni voditelj
Kordić, Jasna

Ključne riječi
krvavice; sirovine; kontrola kvalitete
(blood sausage; raw materials; quality control)

Sažetak
Rad je usmjeren na izradu tri vrste krvavica u industrijskim uvjetima, prema različitim proizvodnim recepturama, s ciljem istraživanja utjecaja recepturnog sastava na kakvoću finalnog proizvoda oraćenjem fizikalnih kemijskih, mikrobioloških i organoleptičkih pokazatelja kakvoće. Rezultati ispitivanja pokazuju da se dodavanjem krvi krvavice obogaćuju proteinima, a dodavanjem geršle dobiva se proizvod sa smanjenom energetskom vrijednošću i povećanim udjelom vode. U primjenjenom tehnološkom procesu dobivene su mikrobiološki ispravne krvavice. Organoleptičkim ispitivanjima najbolje su ocjenjene krvavice u kojima su dodani krv i mesni obresci, nešto niže krvavice u koje je dodana geršla, a najniže su ocjenjene krvavice bez dodatka krvi, mesnih obrezaka i s masnijim sirovinama. Tijekom skladištenja naročito između 6. i 9. dana dolazilo je do pada organoleptičke kakvoće krvavica.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Predrag Novaković (mentor)

Avatar Url Jasna Kordić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Knežević, Mihael
Proizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Knežević, M. (1996) 'Proizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kne\v{z}evi\'{c}, Mihael}, year = {1996}, pages = {46}, keywords = {krvavice, sirovine, kontrola kvalitete}, title = {Proizvodnja krvavica sa sirovinama razli\v{c}ite vrste i kakvo\'{c}e}, keyword = {krvavice, sirovine, kontrola kvalitete}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kne\v{z}evi\'{c}, Mihael}, year = {1996}, pages = {46}, keywords = {blood sausage, raw materials, quality control}, title = {Production of blood sausage with different sorte and quality of raw materials}, keyword = {blood sausage, raw materials, quality control}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font