Pregled bibliografske jedinice broj: 62871
Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja
Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 62871 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja
(Influence of olive variety on the chemical composition and oil quality)
Autori
Jelovčić, Ranka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.10
Godina
1999
Stranica
61
Mentor
Rade, Desanka
Ključne riječi
sorte masline; kvaliteta maslinovog ulja
(olive varieties; olive oil quality)
Sažetak
Istraživan je utjecaj dvije sorte istarskih maslina na kemijski sastav i kvalitetu ulja.Pokazalo se da sorte imaju presudan utjecaj na sastav masnih kiselina (pogotovo na odnos oleinske i linolne kiseline)i udjel fenla, dok ne utječu na kiselost, peroksidni broj i delta K.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058507
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Desanka Rade
(mentor)