Pregled bibliografske jedinice broj: 62861
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci"
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 62861 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci"
(INFLUENCE OF FLOUR TYPE AND TEMPERATURE ON THERMAL CONDUCTIVITY OF "MLINCI" DOUGH)
Autori
Šeruga, Bernarda ; Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Tomas, Srećko ; Šeruga, Marijan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99.
/ Ugarčić-Hardi, Žaneta - Opatija : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999
Skup
2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99.
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.10.1999. - 29.10.1999
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
toplinska vodljivost; tijesto
(thermal conductivity; dough)
Sažetak
U ovom radu prikazani su rezultati mjerenja toplinske provodljivosti tijesta tipa "Mlinci" i dva različita tipa tijesta kao standarda. To su tijesto AACC formule i tvrdo-slatki tip tijesta. Izmjerene vrijednosti za AACC sastav za T>318 K su 0,4044 (+-0,021)W/mK i podudarno s referiranim vrijednostima (k=0,405 +- 0,022 W/mK).
Izmjerena je toplinska provodljivost tijesta tipa "Mlinci" u temperaturnom području od 309 do 340 K i utvrđen utjecaj tipa brašna kao i dodatak posija, jaja i pšeničnih klica na toplinsku provodljivost.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(autor)
Marijan Šeruga
(autor)
Bernarda Šeruga
(autor)
Srećko Tomas
(autor)