Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62861

Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci"


Šeruga, Bernarda; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tomas, Srećko; Šeruga, Marijan
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 62861 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci"
(INFLUENCE OF FLOUR TYPE AND TEMPERATURE ON THERMAL CONDUCTIVITY OF "MLINCI" DOUGH)

Autori
Šeruga, Bernarda ; Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Tomas, Srećko ; Šeruga, Marijan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta - Opatija : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999

Skup
2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99.

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.10.1999. - 29.10.1999

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
toplinska vodljivost; tijesto
(thermal conductivity; dough)

Sažetak
U ovom radu prikazani su rezultati mjerenja toplinske provodljivosti tijesta tipa "Mlinci" i dva različita tipa tijesta kao standarda. To su tijesto AACC formule i tvrdo-slatki tip tijesta. Izmjerene vrijednosti za AACC sastav za T>318 K su 0,4044 (+-0,021)W/mK i podudarno s referiranim vrijednostima (k=0,405 +- 0,022 W/mK). Izmjerena je toplinska provodljivost tijesta tipa "Mlinci" u temperaturnom području od 309 do 340 K i utvrđen utjecaj tipa brašna kao i dodatak posija, jaja i pšeničnih klica na toplinsku provodljivost.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Šeruga, Bernarda; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tomas, Srećko; Šeruga, Marijan
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Šeruga, B., Ugarčić-Hardi, Ž., Tomas, S. & Šeruga, M. (1999) Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci". U: Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.)Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99..
@article{article, author = {\v{S}eruga, Bernarda and Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta and Tomas, Sre\'{c}ko and \v{S}eruga, Marijan}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {1999}, pages = {25}, keywords = {toplinska vodljivost, tijesto}, title = {Utjecaj razli\v{c}itih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa and \#34;Mlinci and \#34;}, keyword = {toplinska vodljivost, tijesto}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}eruga, Bernarda and Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta and Tomas, Sre\'{c}ko and \v{S}eruga, Marijan}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {1999}, pages = {25}, keywords = {thermal conductivity, dough}, title = {INFLUENCE OF FLOUR TYPE AND TEMPERATURE ON THERMAL CONDUCTIVITY OF and \#34;MLINCI and \#34; DOUGH}, keyword = {thermal conductivity, dough}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font