Pregled bibliografske jedinice broj: 62839
Ekstrakcija tvari gorčine iz maslinovog ulja
Ekstrakcija tvari gorčine iz maslinovog ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 62839 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ekstrakcija tvari gorčine iz maslinovog ulja
(Extraction of the matter of bitternes from olive oil)
Autori
Piasevoli, Tomislav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.10
Godina
1999
Stranica
50
Mentor
Rade, Desanka
Ključne riječi
maslinovo ulje; gorčina ulja
(olive oil; oil bitternes)
Sažetak
Ispitana je kvaliteta domaćeg maslinovog ulja s posebnim naglaskom na analitičko određivanje indeksa gorčine i ekstrakciju gorkih tvari vodom:
ulja su zadržala prirodna svojstva, ali se udjel fenola se smanjio i ulja su se brže kvarila.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058507
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Desanka Rade
(mentor)