Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 626516

Global Harmonization Initiative


Piližota, Vlasta
Global Harmonization Initiative // XXIII Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera Knjiga sažetaka / Hadžiev, Andrea ; Blažeković, Zdenko (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2013. str. 49-49 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 626516 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Global Harmonization Initiative

Autori
Piližota, Vlasta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XXIII Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera Knjiga sažetaka / Hadžiev, Andrea ; Blažeković, Zdenko - Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2013, 49-49

ISBN
978-953-6894-50-5

Skup
XXIII Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 21.04.2013. - 24.04.2013

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Global Harmonization Initiative; food safety; new technologies

Sažetak
Global Harmonization Initiative (GHI) is a network of scientific organizations and individual scientists working together to promote harmonization of global food safety regulations and legislation in an attempt to eliminate hurdles. It was founded in 2004 as a joint activity of the US-based Institute of Food Technologists (IFT) International Division and the European Federation of Food Science and Technology (EFFoST). The objective is to discuss, globally, the scientific issues that buttress the decisions made by individual governments and international regulatory bodies in order to achieve global scientific consensus on such issues. The Global Harmonization Initiative (GHI) Working Group anticipates that elimination of the regulatory differences will make it more attractive for the private sector to invest in food safety R&D, consequently strengthening the competitiveness of each nation's food industry and of the industries supplying the food sector. Harmonizing global regulations will facilitate the application of new technologies, encouraging the food industry to invest in such technologies to ensure better safety and quality for consumers!

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0340 - Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane (Piližota, Vlasta, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vlasta Piližota (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Piližota, Vlasta
Global Harmonization Initiative // XXIII Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera Knjiga sažetaka / Hadžiev, Andrea ; Blažeković, Zdenko (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2013. str. 49-49 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Piližota, V. (2013) Global Harmonization Initiative. U: Hadžiev, A. & Blažeković, Z. (ur.)XXIII Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera Knjiga sažetaka.
@article{article, author = {Pili\v{z}ota, Vlasta}, year = {2013}, pages = {49-49}, keywords = {Global Harmonization Initiative, food safety, new technologies}, isbn = {978-953-6894-50-5}, title = {Global Harmonization Initiative}, keyword = {Global Harmonization Initiative, food safety, new technologies}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Pili\v{z}ota, Vlasta}, year = {2013}, pages = {49-49}, keywords = {Global Harmonization Initiative, food safety, new technologies}, isbn = {978-953-6894-50-5}, title = {Global Harmonization Initiative}, keyword = {Global Harmonization Initiative, food safety, new technologies}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font