Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62616

Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja


Grbin, Vanesa
Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 62616 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja
(The change of the content of the apparent extract in worts in dependence of composition of the girst and procedure mashing)

Autori
Grbin, Vanesa

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
06.07

Godina
2000

Stranica
39

Mentor
Banović, Mara

Neposredni voditelj
--

Ključne riječi
pivo; fermentacija; ekstrakt
(beer; fermentation; extract)

Sažetak
Veliki utjecaj na kakvoću piva ima ekstrakt o čijem udjelu u osnovnoj sladovini i njegovom prevrenju tijekom fermentacije ovisi punoća okusa i stabilnost pjene. Udio ekstrakta je različit u različitim vrstama piva što se postiže mijenjanjem određenih parametara tijekom procesa proizvodnje. Cilj rada je bio ispitati utjecaj usipka i postupka ukomljavanja na udio ekstrakta tijekom fermentacije sladovine. Za ispitivanja su se koristile dvije sladovine za proizvodnju svijetlog i jedna za proizvodnju tamnog piva. Dobiveni rezultati su pokazali da sastav usipka i postupak ukomljavanja utječu na udio ekstrakta tijekom fermentacije i trajanje fermentacije.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058301

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Grbin, Vanesa
Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Grbin, V. (2000) 'Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Grbin, Vanesa}, year = {2000}, pages = {39}, keywords = {pivo, fermentacija, ekstrakt}, title = {Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja}, keyword = {pivo, fermentacija, ekstrakt}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Grbin, Vanesa}, year = {2000}, pages = {39}, keywords = {beer, fermentation, extract}, title = {The change of the content of the apparent extract in worts in dependence of composition of the girst and procedure mashing}, keyword = {beer, fermentation, extract}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font