Pregled bibliografske jedinice broj: 62605
Tehnološka svojstva nekih sorti pšenica uzgojenih na obiteljskim gospodarstvima Slavonije i Baranje
Tehnološka svojstva nekih sorti pšenica uzgojenih na obiteljskim gospodarstvima Slavonije i Baranje, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 62605 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnološka svojstva nekih sorti pšenica uzgojenih na obiteljskim gospodarstvima Slavonije i Baranje
(Technological properties of some wheat varieties from family field in Slavonija and Baranja region)
Autori
Nikolić, Tanja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
26.10
Godina
2000
Stranica
53
Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Neposredni voditelj
Koceva Komlenić, Daliborka
Ključne riječi
tehnološka svojstva; sorte pšenica; probna pečenja
(technological properties; wheat varieties; bread production)
Sažetak
U ovom radu ispitana je kakvoća nekih sorti pšenica razzličitim fizikalnim, kemijskim i reološkim metodama, te su provedena probna pečenja kao najbolji pokazatelj kakvoće pšenice i njezine uporabne vrijednosti u proizvodnji kruha. Ispitane su tri sorte pšenica uzgojene na različitim lokalitetima malih obiteljskih gospodarstava (Petrijevci, Baranjsko Petrovo Selo, Karanac, Dalj). Najboljim se pokazao uzorak brašna sorte Lenta s lokaliteta Baranjsko Petrovo Selo, kako probnim pečenjem, tako i ostalim ispitivajima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija