Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62598

Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna


Mikulić, Marija
Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62598 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna
(Influence of some hydrocolloids and malt extract addition on wheat flour viscosity)

Autori
Mikulić, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
17.07

Godina
2000

Stranica
64

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Neposredni voditelj
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
aktivnost α -amilaze; pektin; karboksimetilceluloza; pšenično brašno
(α -amylase activity; pectin; carboxmethilcellulose; wheat flour)

Sažetak
Metodom broja padanja određuje se aktivnost α -amilaze koristeći škrob kao supstrat. Cilj rada bio je ispitati aktivnost α -amilaze tri brašna s različitom amilolitičkom aktivnosti, te utvrditi utjecaj dva hidrokoloida (prktina i karboksimetilceluloze) i sladnog ekstrakta na broj padanja ispitivanih brašna. Iz provedenih ispitivanja zaključeno je da dodatak viših koncentracija oba ispitivana hidrokoloida dovodi po povećanja vrijednosti broja padanja kod sva tri brašna s različitom aktivnosti α -amilaze. Dodatkom smjese karboksimetileluloze i sladnog ekstrakta oomjera 2:1 doško je do smanjenja vrijednosti broja padanja

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Mikulić, Marija
Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Mikulić, M. (2000) 'Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mikuli\'{c}, Marija}, year = {2000}, pages = {64}, keywords = {aktivnost and \#945, -amilaze, pektin, karboksimetilceluloza, p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no}, title = {Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost p\v{s}eni\v{c}nog bra\v{s}na}, keyword = {aktivnost and \#945, -amilaze, pektin, karboksimetilceluloza, p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mikuli\'{c}, Marija}, year = {2000}, pages = {64}, keywords = {and \#945, -amylase activity, pectin, carboxmethilcellulose, wheat flour}, title = {Influence of some hydrocolloids and malt extract addition on wheat flour viscosity}, keyword = {and \#945, -amylase activity, pectin, carboxmethilcellulose, wheat flour}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font