Pregled bibliografske jedinice broj: 625944
Vitamini, minerali i antioksidativne tvari u povrću
Vitamini, minerali i antioksidativne tvari u povrću // Neurorehabilitacija i restauracijska neurologija / Butković-Soldo, Silva (ur.).
Osijek: Medicinski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 120-159
CROSBI ID: 625944 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Vitamini, minerali i antioksidativne tvari u
povrću
(Vitamins, minerals and antioxidants in vegetables)
Autori
Parađiković, Nada
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, ostalo
Knjiga
Neurorehabilitacija i restauracijska neurologija
Urednik/ci
Butković-Soldo, Silva
Izdavač
Medicinski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2013
Raspon stranica
120-159
ISBN
978-953-7736-11-8
Ključne riječi
antioksidativne tvari ; minerali ; vitamini ; povrće
(antioxidants ; minerals ; vitamins ; vegetables)
Sažetak
Nutrijenti u povrću su od vitalnog značaja za sve tjelesne funkcije. Bez njih, naša tijela ne rade dobro, a naše zdravlje se narušava. Nutrijenti djeluju sinergistički što znači da ih je najbolje uzimati hranom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Nada Parađiković
(autor)