Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 625364

Analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u okićno-plešivičkom vinogorju tijekom tri uzastopne godine


Šolčić, Ivana
Analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u okićno-plešivičkom vinogorju tijekom tri uzastopne godine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 625364 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u okićno-plešivičkom vinogorju tijekom tri uzastopne godine
(Analysis of the Rhine Riesling wines produced in Okić-Plešivica wine region during three consecutive years)

Autori
Šolčić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
25.07

Godina
2012

Stranica
66

Mentor
Petravić Tominac, Vlatka

Neposredni voditelj
Oros, Damir

Ključne riječi
sumporov(IV) oksid; Rajnski rizling; Okićko-Plešivičko vinogorje; kemijski sastav vina
(sulfur dioxide; Rhine Riesling; Okić-Plešivica wine region; chemical composition of wines)

Sažetak
U teorijskom dijelu rada dan je pregled uloge sumporova(IV) oksida u vinarstvu. Opisana su njegova fizikalna i kemijska svojstva, djelovanje te način primjene u proizvodnji vina. U eksperimentalnom dijelu provedena je analiza vina sorte Rajnski rizling iz Okićko-Plešivičkog vinogorja, proizvedenog od istog proizvođača u tri različite godine (berbe 2009-2011). Utjecaj klimatskih uvjeta na kemijski sastav vina bio je očigledan. Sva tri vina zadovoljavala su zakonske propise koji se tiču koncentracija alkohola, kiselina, glicerola i šećera u vinu. Vina proizvedena iz grožđa berbe 2009. i 2011. u potpunosti su zadovoljavala zakonske uvjete koncentracije sumporova(IV) oksida, dok je vino iz berbe 2010. sadržavalo preveliku koncentraciju slobodnog SO2.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581990-1997 - Primjena integriranih bioprocesa u proizvodnji mliječne kiseline (Novak, Srđan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vlatka Petravić Tominac (mentor)

Avatar Url Damir Oros (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šolčić, Ivana
Analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u okićno-plešivičkom vinogorju tijekom tri uzastopne godine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Šolčić, I. (2012) 'Analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u okićno-plešivičkom vinogorju tijekom tri uzastopne godine', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}ol\v{c}i\'{c}, Ivana}, year = {2012}, pages = {66}, keywords = {sumporov(IV) oksid, Rajnski rizling, Oki\'{c}ko-Ple\v{s}ivi\v{c}ko vinogorje, kemijski sastav vina}, title = {Analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u oki\'{c}no-ple\v{s}ivi\v{c}kom vinogorju tijekom tri uzastopne godine}, keyword = {sumporov(IV) oksid, Rajnski rizling, Oki\'{c}ko-Ple\v{s}ivi\v{c}ko vinogorje, kemijski sastav vina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}ol\v{c}i\'{c}, Ivana}, year = {2012}, pages = {66}, keywords = {sulfur dioxide, Rhine Riesling, Oki\'{c}-Ple\v{s}ivica wine region, chemical composition of wines}, title = {Analysis of the Rhine Riesling wines produced in Oki\'{c}-Ple\v{s}ivica wine region during three consecutive years}, keyword = {sulfur dioxide, Rhine Riesling, Oki\'{c}-Ple\v{s}ivica wine region, chemical composition of wines}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font