Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62480

Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova


Jukić, Marko
Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62480 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova
(Influence of enzyme preparations addition on technological quality of dough for wafers production)

Autori
Jukić, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
17.07

Godina
2000

Stranica
63

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Ključne riječi
pšenično brašno; enzimski preparati; tehnološka kakvoća tijesta; vafel listovi
(wheat flour; enzyme preparations; technological quality of dough; wafers production)

Sažetak
Svrha rada bio je ispitivanje utjecaja enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova. Ispitivanja su rađena s jednim uzorkom brašna T-500 kojem su dodavani enzimski preparati u prahu: papain, Biobake CDI (proteaze i kvaščev ekstrakt) i Biobake CHW (proteaze i hemicelulaza), dodavani u različitim koncentracijama u odnosu na količinu brašna. Rezultati ispitivanja pokazali su da je dodatak sva tri enzimska preparata povoljno utjecao na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova. Njihovom uporabom značajno se povećao stupanj omekšanja tijesta i smanjila viskoznost tijesta. Najpovoljnijim se pokazao enzimski preparat koji sadrži proteaze i hemicelulazu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (mentor)

Avatar Url Marko Jukić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jukić, Marko
Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Jukić, M. (2000) 'Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Juki\'{c}, Marko}, year = {2000}, pages = {63}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, enzimski preparati, tehnolo\v{s}ka kakvo\'{c}a tijesta, vafel listovi}, title = {Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnolo\v{s}ku kakvo\'{c}u tijesta za proizvodnju vafel listova}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, enzimski preparati, tehnolo\v{s}ka kakvo\'{c}a tijesta, vafel listovi}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Juki\'{c}, Marko}, year = {2000}, pages = {63}, keywords = {wheat flour, enzyme preparations, technological quality of dough, wafers production}, title = {Influence of enzyme preparations addition on technological quality of dough for wafers production}, keyword = {wheat flour, enzyme preparations, technological quality of dough, wafers production}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font