Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62472

Utvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja


Manojlović, Vesna
Utvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62472 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja
(Influence investigate of flour moisture content on precise estimation of falling number)

Autori
Manojlović, Vesna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
08.07

Godina
1999

Stranica
67

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Neposredni voditelj
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
pšenično brašno; vlažnost; broj padanja
(wheat flour; moisture content; falling number)

Sažetak
Metodom broja padanja utvrđuje se α - amilazna aktivnost uzorka. Metoda je pogodna za kontrolu kakvoće brašna u mlinovima i pekarnicama, te omogućuje predviđanje svojstava sredine kruha. Cilj ovoga rada bio je ispitati utjecaj aktivnosti α - amilaze, te utvrditi utjecaj vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja. U radu je ispitan 51 uzorak brašnasorti pšenica uroda 1996/97. i 1997/98. godine s lokaliteta Đakovo, Osijek, Donji Miholjac, Čakovec i Vinkovci. Ispitivanja su pokazala da je u znanstvenim ispitivanjima potrebno raditi korekciju obzirom na vlagu, dok u mlinskoj i pekarskoj industriji ta korekcija nije nužna.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Manojlović, Vesna
Utvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Manojlović, V. (1999) 'Utvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Manojlovi\'{c}, Vesna}, year = {1999}, pages = {67}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, vla\v{z}nost, broj padanja}, title = {Utvr\djivanje utjecaja vla\v{z}nosti bra\v{s}na na to\v{c}nost odre\djivanja broja padanja}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, vla\v{z}nost, broj padanja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Manojlovi\'{c}, Vesna}, year = {1999}, pages = {67}, keywords = {wheat flour, moisture content, falling number}, title = {Influence investigate of flour moisture content on precise estimation of falling number}, keyword = {wheat flour, moisture content, falling number}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font