Pregled bibliografske jedinice broj: 62442
Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine
Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 62442 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine
(Influence of corn and soya flour addition on pasta sensoric quality)
Autori
Benko, Dalibor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
21.12
Godina
1998
Stranica
70
Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Ključne riječi
pšenično brašno; kukuruzno brašno; sojino brašno; kakvoća tjestenine
(wheat flour; corn flour; soya flour; pasta quality)
Sažetak
U proizvodnji tjestenine nastoji se poboljšati njezina kakvoća upotrebom brašna visoke kakvoće, dodatkom nadjeva i upotrebom brašna drugih žitarica (soje, kukuruza, raži). Cilj rada bio je pronaći mogućnost upotrebe kukuruznog i sojinog brašna kao dodatka pšeničnom brašnu za dobivanje tjestenine, te utvrditi optimalni omjer dodataka za dobivanje proizvoda najbolje kakvoće. Rezultati senzorskog ispitivanja pokazali su da je dodatak sojinog i kukuruznog brašna pozitivno utjecao na senzorske pokazatelje kakvoće tjestenine.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(mentor)