Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62442

Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine


Benko, Dalibor
Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62442 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine
(Influence of corn and soya flour addition on pasta sensoric quality)

Autori
Benko, Dalibor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
21.12

Godina
1998

Stranica
70

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Ključne riječi
pšenično brašno; kukuruzno brašno; sojino brašno; kakvoća tjestenine
(wheat flour; corn flour; soya flour; pasta quality)

Sažetak
U proizvodnji tjestenine nastoji se poboljšati njezina kakvoća upotrebom brašna visoke kakvoće, dodatkom nadjeva i upotrebom brašna drugih žitarica (soje, kukuruza, raži). Cilj rada bio je pronaći mogućnost upotrebe kukuruznog i sojinog brašna kao dodatka pšeničnom brašnu za dobivanje tjestenine, te utvrditi optimalni omjer dodataka za dobivanje proizvoda najbolje kakvoće. Rezultati senzorskog ispitivanja pokazali su da je dodatak sojinog i kukuruznog brašna pozitivno utjecao na senzorske pokazatelje kakvoće tjestenine.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Benko, Dalibor
Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Benko, D. (1998) 'Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Benko, Dalibor}, year = {1998}, pages = {70}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, kukuruzno bra\v{s}no, sojino bra\v{s}no, kakvo\'{c}a tjestenine}, title = {Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog bra\v{s}na na senzorsku kakvo\'{c}u tjestenine}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, kukuruzno bra\v{s}no, sojino bra\v{s}no, kakvo\'{c}a tjestenine}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Benko, Dalibor}, year = {1998}, pages = {70}, keywords = {wheat flour, corn flour, soya flour, pasta quality}, title = {Influence of corn and soya flour addition on pasta sensoric quality}, keyword = {wheat flour, corn flour, soya flour, pasta quality}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font